VOLDSLØKKA: Voldsløkka er et populært sted for rekreasjon for mange i våre områder. Onsdag kom det opp sperrebånd rundt det store gressarealet i den østlige delen av løkka.

Vi spurte Bymiljøetaten (BYM) om hva som skal gjøres på Voldsløkka.

– Banen skal oppgraderes. Det innebærer dyplufting, sandressing, gjødsling og resåing, svarer pressevakt Guro Birkeland Tangen i en e-post.

Om bakgrunnen for arbeidet skriver hun:

– Banen har lenge hatt behov for en oppgradering. Både BYM og idretten har påpekt dette. Vi har nå fått nødvendig bevilgning til å gjennomføre tiltaket.

Hun forklarer at arbeidene må gjøres i «sommerhalvåret» da det ikke vil gro dersom arbeidene utføres i for kalde temperaturer.

– Vi har varslet alle som blir berørt av arbeidene (Sagene IF og idretten gjennom Oslo Idrettskrets/fotballkrets). Arbeidene vil vare ut høsten. Det er noe usikkert når banen kan tas i bruk igjen, men tidligst våren 2021. Vi holder idretten oppdatert om dette.

– Hvordan vil sletta vil oppleves/fungere etter at arbeidene er ferdige?

– Banen vil være vesentlig jevnere. Hull skal tettes og dreneringen vil forbedres, skriver Birkeland Tangen.

Det har vært noe usikkerhet rundt oppstart og fremdrift som har gjort at Bymiljøetaten ikke har formidlet dette enda til andre en idretten (Sagene IF og Oslo Idrettskrets og Fotballkrets) som blir direkte berørt av arbeidene, skriver hun.

Visste du at det var gamle jernbaneplaner som i sin tid «reddet» Voldsløkka fra utbygging? Les mer om det her:


I den motsatte enden av Voldsløkka er for øvrig byggingen av en ny ungdomsskole godt i gang. Det kan du lese mer om her.

---

Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!