Bjølsen-elevene Vilmer Heidum Hasvoll og Federico Basso, begge i 10 C, representerte nylig spanskklassen sin i International Language Competition i Kristiansand.

De imponerte med 23 riktige av 25 mulige svar innen kategorier som geografi, historie og grammatikk, og gikk dermed inn på en tredjeplass.

Man kan delta med fagene engelsk, tysk, fransk og spansk i denne konkurransen. Først starter man med en kvalifiseringsrunde i klasserommet, så går de fem beste til semifinale, og de to vinnerne i hver klasse går videre til finalen i Kristiansand, forteller tiendeklassingene.

– Hvor mye må man øve for å bli så gode i spansk som dere har blitt?

– Vi har hatt fordeler. Jeg bodde i Argentina før jeg begynte i 7. klasse og moren min er spansklærer, sier Vilmer.

– Og jeg er italiensk, det er noen likheter mellom språkene. Man trenger kanskje et år med spansk på skolen og litt øving før man deltar i konkurransen, fortsetter Federico.

Gutta syns det er kult å ha kommet på en tredjeplass blant de seks lagene som deltok i deres klasse – spansk grunnskole. Men de har jo tross alt «danket ut» enda flere før de havnet i landsfinalen.

– Hvis man tenker på hvor mange som har vært med totalt, er det ganske kult! sier guttene som tenker det hadde vært gøy å prøve seg i konkurransen igjen på videregående.

Og er det noen yngre elever som lurer på hvilket språk de skal velge på ungdomsskolen, så har de anbefalingen klar:

– Ta spansk, du lærer så mye og det er moro. Det er mange land i verden hvor man kan snakke spansk, kanskje i et land du er på ferie? Og her på Bjølsen har vi en god spansklærer, det er fint!