Der Ruter selv som melder at det er bevilget ekstra midler fra byrådet i Oslo for «å gjøre kollektivtrafikken mer attraktiv», og at nye reisende blir kjent med tilbudet, samtidig som de som ikke reiser så ofte blir påvirket til å reise mer.

– Nå blir alt dyrere, og vi vet at de med minst å rutte med, er mest avhengig av et godt kollektivtilbud. Derfor kutter vi prisen på 30-dagers billetten kraftig for alle grupper, i et håp om å få enda flere til å velge buss, trikk og bane heller enn bil. Da får vi også mindre kø, lavere utslipp og bedre luft. Dette kan gi folk et lite førjulsløft i en krevende økonomisk hverdag, sier miljøbyråd Sirin Stav (MDG) i pressemeldingen.

– Vi er glade for at kundene våre i sone 1 får mulighet til å kjøpe billigere 30-dagers billetter, slik at tallene på de som reiser kollektivt skal fortsette den gode utviklingen vi så før pandemien, sier markedsdirektør i Ruter, Ellen Marie Rogde.

Det er prisen på 30-dagersbillett i sone 1 – som er Oslo og hele t-banenettet – som fra onsdag 16. november og frem til og med fredag 15. desember settes ned. For voksne i sone 1 koster det 499 kroner, tilsvarende billett for studenter koster 299 kroner, mens barn, ungdom og honnør kan kjøpe 30-dagersbillett for 249 kroner.

Billettene selges bare i appen Ruter, som er den nyeste versjonen av Ruters billett- og reisesøkapp.