(Nettavisen.no) Kjent for sine strender, høye paraplydrinker - og temperaturer, er øya Mallorca blitt et ferieparadis for soltørste nordmenn. Men til uka er det nok flere norske turister som muligens angrer litt på feriebestillingen.

Til uka er nemlig Oslo byen å være i, dersom du vil få den fulle sommeropplevelsen.

– Blir varmt

Ifølge værmeldingen blir det 23 grader eller mer i Oslo på fem av syv dager den kommende uken. Kun tirsdag er det meldt noe regn.

– Det blir varmt. Allerede til helgen starter temperaturene å øke, før det fortsetter å stige neste uke, er vakthavende meteorolog, Ingvild Villa, sin dom.

«Solparadiset» Mallorca på sin side vil kun få slike temperaturer to av syv dager, mens regnet også vil skylle over ferieøya.

Det er ikke bare på Østlandet folk kan juble. Vestlandet og Trøndelag får høye temperaturer og sol til helgen og utover uken. Det samme vil Nord-Norge få til uka.

– Det blir sommer i store deler av Norge de kommende dagene, mens noen vil få sommertemperaturer lenger enn andre. Oslo får sommer hele helgen, konstaterer Villa.

Klar advarsel

Årsaken til de høye temperaturene er en høytrykksrygg som treffer Danmark, Sverige og nevnt Norge.

Meteorologen kommer med flere advarsler til innbyggerne når sommeren for alvor treffer hovedstaden. Meteorologisk institutt har varsler ute på både gress- og lyngbrann, mens Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) har flomvarsler ute flere steder i landet som følge av snøsmelting.

– Det skal ikke mye til når det har vært tørt en liten periode og temperaturene vil stige ennå mer. Da blir skogbrannfaren vedvarende så vær forsiktig med åpen ild og følg bålforbudet. Det er ofte ikke så mye som skal til på denne tiden av året, forteller Villa.

Ellers er det de «vanlige» rådene som gjelder, ifølge Villa: Drikk vann og opphold deg i skyggen hvis det blir for varmt.

– Men for de fleste vil det bare være å sole seg og bade så lenge temperaturene er som de virker å bli, konstaterer hun.