(Avisa Oslo) Nordavind har ført til kalde dager og netter, og kaldere skal det også bli i løpet av uka. Men neste uke snur det. Dermed kan en hvit jul stå i fare.

(Saken fortsetter under bildet)

Usikre prognoser

Men de som har gledet seg over snø i desember, trenger ikke ta sorgene på forskudd, ifølge meteorolog Hanne Beate Skattør.

– Neste uke er langt fram i tid, så det er en del usikkerhet i prognosen, sier Skattør som jobber i Meteorologisk institutt.

Men at det blir mildere, er meteorologene ganske sikre på.

– Det etablerer seg et lavtrykk i Atlanterhavet, som gir oss varmere luft sørfra. Det kommer til å bli mildere. Spørsmålet er hvor mye, og om det vil gi oss sludd, regn eller snø, sier Skattør.

Store lokale forskjeller

Hvis det blir rundt null grader, sier hun at det også er sannsynlighet for lokale forskjeller innad i Oslo. Mandag morgen var det rundt ni minusgrader ved Blindern, men på Bjørnstad, ved Kikkut, var det minus 15.

– Det kommer til å bli kaldere i løpet av uka. Det er fortsatt litt usikkert hvor kaldt det blir. Det avhenger av skydekket og om vi får klare netter, men det kan fort bli 15 minusgrader på det kaldeste, og enda kaldere nord i Oslo, sier Skattør.

Hun forteller at det er stor sannsynlighet for at sola titter fram de neste dagene, og at det kommer snø tirsdag.

– Det kommer et lavtrykk fra Skagerak i morgen. Vi vet at det kommer snø sør for Oslo, men det er et lite håp om et påfyll av snø også i Oslo fra i morgen kveld til natt til onsdag, sier Skattør.