(Avisa Oslo) – Vi har mottatt to meldinger i dag om forsøk på eldrebedrageri. Det er et smykke de ønsker å «gi» til eldre, og mens de tar på smykket tar de av det mer kostbare smykket den eldre har på seg.

Det sier politiets operasjonsleder Erik Sannes.

Han forteller at politiet har fått to meldinger om dette torsdag. En hendelse har funnet sted på Nordstrand, og en annen i Bærum.

I begge forholdene har tyvene lyktes med å få med seg smykket den eldre hadde på.

Ønsker tips

De to eldre kvinnene som er blitt utsatt for dette, har ikke blitt frastjålet noe annet enn smykket de hadde på seg. De to er ikke skadd.

– Det skal være en kvinne som har gjort dette, og vi har en beskrivelse å gå på. Men vi har en indikasjon om at det kan være andre tilknyttet denne kvinnen, sier Sannes.

Operasjonslederen sier at tyvene er tilknyttet en bil de ønsker mer informasjon om.

– Dersom noen ser eller opplever noe vil vi at de umiddelbart må ringe politiet på 112. Hvis det tar lang tid før meldingene kommer inn, kan klokka gå fra oss.

Kan gjelde flere

Sannes sier at politiet er bekymret for at folk kan være utsatt for dette uten å ha tatt kontakt med politiet.

– Vi vil spesielt be slektninger av eldre som ikke er like var som andre, om å sjekke om de kan ha vært utsatt for noe.

Tidligere denne uken advarte politiet eldre etter to hendelser hvor uvedkommende hadde kommet seg inn til eldre personer ved å tilby massasje.

Det ene tilfellet var på Lambertseter, mens det andre var på Høvik.

Likt hendelsesforløp

Hendelsesforløpet var likt: Uvedkommende skal ha ringt på døren, tilbudt massasje til de eldre personene, blitt sluppet inn og tatt med seg et mindre pengebeløp.

– Det er for tidlig å si om det er noen sammenheng her, men det er det vi jobber med å finne ut av nå, sa operasjonsleder i politiet, Tor Grøttum mandag.

– Ikke slipp dem inn

Politiet advarer mot å slippe inn fremmede mennesker.

– Den oppfordringen gjelder ellers også. Men spesielt nå, om du får tilbud om massasje eller hjemmehjelp som du ikke kan gå god for, så ikke slipp dem inn, sa Grøttum.

Vi oppdaterer saken.

LES OGSÅ: