Feiringen av HKH Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag 21. januar ble utsatt på grunn av pandemien, men torsdag 16. juni får hun bursdagsgaven fra regjeringen – en festmiddag med kulturelle innslag på Deichman Hovedbibliotek Bjørvika.

Prinsessen får også et kulturelt program som skal bidra til å binde sammen Norges historie med vår nåtid og fremtid. Kulturuttrykkene forteller noe av historien om det landet prinsessen og hennes generasjon skal være med på å forme, står det i en pressemelding på regjeringens nettside.

Torshovkorpset deltar

Torshovkorpset skal spille på Anne Cath Vestlys plass utenfor biblioteket.

– Det er veldig hyggelig å bli invitert. Musikantene står og tripper av forventning, sier korpsleder Per Magne Aas til Sagene Avis.

I tillegg bidrar skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Eva Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, vandreteateret på Akershus og artisten Hkeem.

Stenger biblioteket

Deichman Bjørvika er stengt torsdag, men biblioteket påpeker i en pressemelding at de har 18 andre biblioteker som kan brukes denne dagen. Vi har jo Deichman Torshov på Sandaker Senter, og her finner du oversikten over de andre.

– Det skal mye til før et folkebibliotek stenger dørene for lånerne Vi holder normalt åpent sju dager i uka, nesten alle dager i året. Når regjeringen, med folk fra hele Norge representert, vil feire landets framtidige dronning, gjør vi et unntak fra hovedregelen om å holde åpent så mange dager som mulig. Å stenge blir en ulempe for lånerne, det forstår vi godt og dette er et sjeldent unntak, sier Merete Lie, avdelingsdirektør for Deichman Bjørvika, i en pressemelding.

Innlevering av bøker, filmer og musikk er det eneste tilbudet som opprettholdes torsdag i Bjørvika. Innlevering skjer ved egen inngang fra Robert Levins gate og krever kode eller bruk av appen Oslonøkkelen. Åpningstiden torsdag er mellom kl. 00 og 16, stengt på kvelden når festmiddagen pågår.

ISikkerhetskravene og festens omfang er årsaken til at lånere, leietakere i bygningen (som restauranten Centropa og butikken Nomaden) og storparten av Deichmans ansatte ikke kan være til stede.

Regjeringen valgte Deichmans hovedbibliotek i Bjørvika av flere grunner, blant annet at biblioteket er en bærer av kultur, kunnskap og tradisjon, et sted for mangfold og inkludering. Deichman Bjørvika forener tradisjon og fornyelse og er fin ramme rundt feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag, blir det opplyst til Deichman.