Rundt 80 musikanter er med i korpset for barn og ungdom med psykisk utviklingshemming og lærevansker, og det er til og med flere som har vært med hele veien, som har nå rundet 50 selv. Man slutter ikke i dette korpset, er de enige om.

Derfor blir det en skikkelig festkonsert i rådhuset denne lørdagen, og H.K.H Prinsesse Ingrid Alexandras bursdag skal de også bidra til på torsdag.

Topp miljø

Klokken 15:30 lørdag 18. juni ønsker Torshovkorpset velkommen til konsert i rådhussalen, som har plass til opp mot 1.000 publikummere.

I anledning jubileet lover de strålende stemning og en tidslinje av musikk. Trompetist Tine Thing Helseth, musikalartist Hans Marius Hoff Mittet og KORK-harpist Sidsel Walstad har de også med seg på laget som gjesteartister.

– Vi har prøvd å legge opp programmet sånn at vi spiller en del ting som vi har spilt tidligere, helt fra starten og til de siste arrangementene. Vi har lagd en tidslinje på det, og spiller musikk fra de siste 50 åra, forteller dirigent Sigrun Gomnæs.

Tim Heggelund på kornett, Tove Lieng på baryton og Knut Bjørn Bakkerud på tuba kan melde om at de alle gleder seg stort. Knut Bjørn, som har vært med i koret helt siden 1972, forteller at han er særlig spent på soloen med Walstad.

– Jeg gleder meg veldig. Vi skal spille «Den hvite svane», så det gleder jeg meg virkelig til. Tuba og harpe.

Selv ble han med i korpset som syvåring, og startet faktisk på baryton, da lungekapasiteten var for liten og resulterte i en litt sliten tuba. Nå er han imidlertid tilbake på den store blåseren for lengst, og å slutte har aldri vært et alternativ.

– Følelsen av å feire 50-årsdagen til korpset, den er helt ubeskrivelig. Jeg har nesten ikke ord, for vi har bygd opp og gjort en utrolig innsats. Mottoet vårt er «Jeg vil og jeg kan», og vi vil og vi kan. Derfor har vi kommet så langt.

Også de andre har vært med lenge, og Tim har 10 år bak seg, mens Tove har over 20. De skylder på det gode miljøet, og dirigent Sigrun forteller at det er veldig få som slutter.

– Jeg synes det er helt topp! sier en entusiastisk Tove.

Kongelig konsert

I tillegg til den storslåtte konserten i rådhussalen, er det enda mer på planen for jubileumsuka. Torshovkorpset har faktisk blitt etterspurt av slottet, og skal spille for H.KH Prinsesse Ingrid Alexandra på hennes forsinkede feiring av myndighetsdagen denne torsdagen.

– Vi skal spille for henne når de kommer inn, og vi skal faktisk spille «Mamma Mia» av ABBA, sier Sigrun til applaus og hurrarop fra musikantene.

De er enige om at det blir veldig stas, og at de ble rimelig sjokkerte da de fikk høre nyheten.

– Men vi tar selvfølgelig oppdraget! sier Bjørn Knut.

– Jeg gleder meg veldig til å hilse på henne. Vi må huske å si Hennes Kongelige Høyhet, sier Tim.

Lørdag blir det også bankettmiddag for korpset med venner, og klokken 11:00 skal de blåse i gang dagen med konsert på rådhustrappa. Mellom konsertslutt klokken 11 og neste konsertstart 15:30, kommer det også fem andre spesialkorps fra hele landet for å spille utenfor. På søndag blir det konsert klokken 11 i Torshovparken.

Det blir, med andre ord, en hektisk uke for Torshovkorpset, men stemning blir det uansett:

– Jeg er ikke nervøs, det blir bare kos! sier Tove.

Jubileumskonserten er gratis, men det gjelder å komme litt før konsertstart, sier dirigent Sigrun.