Mannen i 40-årene, som er kjent i det kriminelle miljøet i Oslo, ble bedt om å hjelpe til da to andre menn skulle oppsøke en mann de mente hadde stjålet 400 gram amfetamin.

Da de tre oppsøkte mannens leilighet på Torshov i Oslo i juli 2020, truet de mannen som de mente hadde stjålet narkotikaen og hans samboer. Mannen i 40-årene var ruset blant annet på kokain og var bevæpnet med en revolver. Han viste blant annet fram en video der han banket opp en annen mann for å vise hva han var i stand til.

Etter en stund oppsto det et basketak mellom mannen i 40-årene og den fornærmede mannen. Det endte med at den fornærmede ble skutt. Skuddet gikk gjennom underarmen hans, men mannen ble ikke alvorlig skadd.

Den våpenvante mannen i 40-årene sa i retten at han siktet ved siden av den fornærmede, og at han kun ville skremme. Lagmannsretten trodde på sin side ikke på forklaringen og mener det er bevist at skuddet ble rettet mot den fornærmede.

Mannen er dømt en rekke ganger tidligere for voldtekter, vold og narkotikakriminalitet.

I Oslo tingrett i fjor ble han dømt til forvaring i sju år og seks måneder. Lagmannsretten setter på sin side straffen noe lavere og dømmer ham til forvaring i fem år og ni måneder med en minstetid på tre år og ni måneder.

I tillegg må han betale den fornærmede mannen 175.000 kroner og samboeren hans 25.000 kroner i oppreisning.

LES OGSÅ: