Hver mandag til torsdag i hele juli, klokken 11-15, er det sommerkafé i Torshov kirkehage.

Sagene Avis stikker innom på den andre åpningsdagen, tirsdag 5. juli, og flere har funnet veien til den koselige og relativt nye hagen.

– Vi pusset opp kirka og da fikk vi denne hagen. Den har vært litt skjult, men den er så fin! Kanskje den nå kan bli litt mer synlig? sier kafékoordinator Emine Andersen.

Kaféen er et samarbeid mellom Bydel Sagene og Torshov og Lilleborg menighet. Andersen har fått med seg åtte ungdommer, som skal jobbe to uker hver, til å stå for matlaging og servering.

– Vi gir unge arbeidserfaring, sier hun og fortsetter:

– Og alle kan komme hit for å besøke oss. Poenget er at det skal være like billig her som å spise hjemme. Hit kan man komme for å prate, spille spill eller bruke bokbyttekroken. Dette er et fint sted å være.

Varmt og kaldt

Ungdommene løper inn og ut av kjøkkenet for å lage toast, og de steker vaflene ute i hagen. Det har allerede vært en del folk innom, og Andersen håper det kommer mange flere fremover.

Kaféen frister med blant annet toast (også vegetar), wienerpølse, vafler, hjemmelaget hylleblomstsaft og is. De bruker urter og grønt fra hagen i matlagingen og i drikkevarene.

– Ungdommene har fått være med på å bestemme menyen, den kan også endre seg i løpet av juli. Det er så deilig å ha et prosjekt, være fri og lage litt mat fra bunnen, fortsetter Andersen.

– Flott med en kafé!

Det er flere gjester på besøk når lokalavisa er innom.

Mari Synnøve Grøndahl pleier å synge salmer i kirken og har nå satt seg ned for litt hygge i solveggen:

– Det er hyggelig med et sted å ta en matbit! sier hun fornøyd.

Torshov-beboer Solveig Røer har fått besøk av Inger Catrinius og Grete Buttedahl fra Nittedal og Lier. De har kjøpt seg vafler og koser seg i sola, sammen med Asta Johnsen som holder kirkekontoret gående i sommer.