Anleggsarbeidet langs Nycoveien ved Nyegaardskvartalet startet i fjor sommer. Det har blant annet blitt etablert bredere fortau og sykkelfelt. Nå er arbeidet tilsynelatende ferdig, og resultatet overrasker Åsen-beboer Tore Johnsen.

Det er oppmerket sykkelfelt fra rundkjøringa og i retning sentrum. Men etter et lite stykke forsvinner sykkelfeltet, da fortauet blir utvidet med et slags steinbed.

– Ser så dumt ut

– Syklistene i sykkelfelt må plutselig ut i gata når de møter denne hindringen, det er veldig farlig. Etter denne unødvendige utvidelsen av «fortauet» fortsetter sykkelfeltet, sier han til Sagene Avis.

Han kjører for det meste bil, så dette er ikke et problem han selv får kjenne på kroppen, men syns det er en merkelig løsning.

– De har holdt på i et år og flytta på alt her. Og når det endelig er ferdig, så møter syklistene dette? Hva er begrunnelsen, jeg fatter ikke logikken? Og det ser så dumt ut. Jeg vil tro mange passerer og lurer på hvorfor det er slik.

– Bør ha en god forklaring

Han sendte en melding til kommunen for tre ukers tid siden, men har ikke fått noe svar.

– Oslo kommune er opptatt av myke trafikanter, da burde de jo ha tatt hensyn. Hvis de insisterer på å ha det slik, burde de ha en god forklaring.

Men hva forklaringen er, må vi nok vente på å få høre. Sagene Avis har vært i kontakt med Bymiljøetaten, som ber oss komme tilbake i august grunnet ferieavvikling.