(Nordre Aker Budstikke)

Politiet fikk melding om hendelsen ved busstoppet Badebakken i Maridalsveien torsdag klokka 19.41.

– Vi er i Maridalsveien ved Voldsløkka hvor noen er blitt truet med et skytevåpen. Vi søker i området. Ingen er fysisk skadet, opplyste operasjonsleder Tor Grøttum klokka 20.04.

Trolig fjernkontroll

I 20.30-tiden bekreftet imidlertid innsatsleder Tore Barstad at situasjonen var avklart.

En kvinne som sto på bussholdeplassen Badebakken meldte om at hun hadde bli truet eller siktet på med et våpen fra en bygning i nærheten, opplyser han.

– Vi har tatt oss inn i leilighetskomplekset og tatt kontroll på en kar, og har ennå ikke funnet noe våpen, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Politiet har avhørt partene, og ransaket leiligheten, men den mistenkte har forklart til politiet at han hadde en fjernkontroll i hånda, som han viftet med ut av vinduet.

– Den finner vi, så det støtter forsåvidt at det kan være det melder har sett, og ingen pistol. Ingen pågrepet, ingen anmeldelse, ingen straffesak, sier Barstad.

Han sier det har vært mørkt og noe avstand til vinduet der personen har stått. Han understreker at det ikke er funnet noe skytevåpen.

Forærmede blir ivaretatt.

Stor utrykning

Bevæpnet politi og beredskapstroppen var på plass kort tid etter at det ble meldt om hendelsen, og det ble iverksatt en en stor politiaksjon i Maridalsveien, opplyste Nordre Aker Budstikkes reporter like før klokka halv ni.

På dette tidspunktet var politiet inne i en leilighet i Maridalsveien.

– En kvinne skal ha blitt truet med skytevåpen av en mann . Det skal ikke være noen relasjon mellom de to. Vi kjenner ikke foranledningen til hendelsen, og det skal ikke være noe som tyder på en ranssituasjon, sa Grøttum til Nordre Aker Budstikke før politiet hadde konkludert med at det ikke skal ha vært noe skytevåpen involvert.