Leieprisene nasjonalt på Utleiemeglerens 17.000 boliger har økt med ni prosent fra januar 2022 til januar 2023. Fra desember 2022 til januar 2023 ser vi en økning på 7,8 prosent.

– Vi forventer høy aktivitet i leiemarkedet og sterkt press på leieprisene i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim, i en pressemelding.

11.075 kroner for en ettroms

– Det er fortsatt mange boligselgere som velger å leie ut. Vi opplever en økende tendens fra våre utleiere om å leie ut for korttidsutleie, og opplever samtidig den samme tendensen hos leietakerne. Det er enkelt å «matche» objekt og leietaker. Det er en økende interesse blant investorer som vil investere i utleieboliger, sier regionsjef Siri Anne Bernum Halck.

I januar kostet det i gjennomsnitt 11.075 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med forrige måned øker leieprisene med 4,8 prosent. Sammenlignet med januar i fjor øker leieprisene med 9,6 prosent.

Fortsatt størst etterspørsel etter toroms

En 2-roms i Oslo kostet i gjennomsnitt 15.005 kroner. Dette gir en økning på 2,6 prosent sammenlignet med desember og en økning på 7,7 prosent sammenlignet med januar i fjor.

Gjennomsnittsprisen for 3-roms leilighetene øker med 6,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms leilighet i Oslo i januar var 17.893 kroner. Januar har vært en måned med høy aktivitet i leiemarkedet i hovedstaden.

– Det er fortsatt størst etterspørsel etter 2-roms leiligheter og overvekten av leietakere er unge mennesker, både single og par i etableringsfasen.