(Nettavisen) Torsdag kveld fikk Edvard Ingebrigtsen en svært dramatisk slutt på arbeidsdagen. Han ble nemlig ranet med pistol i en trappeoppgang på Ulven i Oslo.

– Jeg går ned i garasjen for å hente bilen, så kommer det noen løpende mot meg bakfra. Jeg snur meg og ser at det står en person bak meg med en pistol siktet mot hodet mitt, sier Torshov-megleren til Nettavisen fredag morgen.

– Blod

Ingebrigtsen forteller at han først ikke helt skjønte om det var en spøk eller ikke, men ransmannen fortsatte å rope «gi meg klokken, gi meg klokken». I tillegg til disse ropene var det noen detaljer som gjorde at han skjønte alvoret og fryktet for livet.

– Jeg ser at han har blod på hånda og at pistolen nesten så slitt ut, som om det var metall. Så da tenkte jeg at hvis ikke jeg gjør det han ber meg om, så skyter han meg. Men jeg tippet jo at han ville la meg gå bare jeg ga ham klokka, sier han.

Det hele skjedde etter at Ingebrigtsen, som jobber som eiendomsmegler, hadde holdt visning hele ettermiddagen.

– Det skjedde i en boligoppgang med veldig mange barn og eldre, det var en ganske surrealistisk opplevelse, sier han.

Klokke til 400.000

Med seg fikk raneren en klokke til svimlende 400.000 kroner, og Ingebrigtsens telefon.

– Penger kan man tjene på nytt. Det er verre hvis man dør. Det er helt sykt at slikt skjer i Norge, man liker jo å tenke at Norge er et forholdsvis trygt land sammenlignet med mange andre land, sier han.

Eiendomsmegleren forteller at han satt tre timer i avhør i leiligheten han arrangerte visningen i og har anmeldt forholdet.

Oslo politidistrikt bekrefter at de har mottatt anmeldelse av saken.

– Karen virket veldig ustabil. Han må har vært et sted mellom 16 og 22 år gammel. Det er bare å være forsiktig. Det kan tydeligvis skje i det jeg anser som et ganske trygt nabolag, sier han.

Kan ha vært målrettet

Ingebrigtsen forteller at ransmannen var veldig målrettet og gikk rett etter klokka han hadde på armen. Ifølge ham er det ikke utenkelig at han var et utpekt mål.

– Kanskje har noen på visningene vært på utkikk. Han gikk rett etter klokka, det er åpenbart at han visste om den. Jeg anser den klokka som tapt nå, men så er det jo en stor bonus om den dukker opp igjen. Det er problemet med klokker, de er veldig lett omsettelige, sier megleren.

Og hele episoden har fått ham til å vurdere bruken av dyre eiendeler i fremtiden.

– Jeg kommer aldri til å ha på meg noen dyre klokker igjen. Man kan fortsatt ha dyre ting, men kanskje låse de inn, og spesielt la være å bruke de når folk vet hvor man befinner seg.

Klokken det er snakk om, skal være svært verdifull og være av merket Audemars Piguet Royal Oak 15400, skriver Avisa Oslo.

Til Nettavisen opplyser politiadvokat i Oslo politidistrikt, Christina Kvarekvål Mack, at de etterforsker saken.

– Politiet etterforsker et grovt ran av en dyr klokke og mobiltelefon som skal ha skjedd i går kveld på Ulven. Politiet er tidlig i etterforskning. Vi følger opp med avhør av vitner og fornærmede, og gjør andre undersøkelser for å finne gjerningsperson, sier Mack.

LES OGSÅ: