Det melder NTB.

– Grunnet kraftig snøvær er det store driftsforstyrrelser på linjene. Avganger kan ikke garanteres og reisende anmodes om å finne alternative transportmidler, skriver Ruter på sine nettsider.

Det gjelder i 16-tiden linje 20, 21, 23, 24, 25, 28, 30, 34, 37, 40, 41, 45, 46, 54, 70, 74 og 76. Men også en rekke andre linjer har problemer i snøværet.

– Vi oppfordrer alle om å bli hjemme eller benytte seg av alternative skinnegående transportmidler, sier Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, i en pressemelding.

Ruter påpeker også at reisegarantien ikke gjelder ved slike forhold.


Flere steder i Oslo har busser måttet gi opp å kjøre videre på grunn av kjøreforholdene.

På Tåsen senter forteller en bussjåfør til Nordre Aker Budstikke at sentralen har gitt beskjed om at de ikke kan kjøre. Bussene klarer ikke bremse på føret som er nå, sier en av sjåførene. I følge en melding over sambandet er alle busser bedt om å stanse på nærmeste holdeplass.

Også T-banen og trikken blir påvirket av det store snøfallet mandag.

– Vi har litt utfordringer med trikken på grunn av snøværet nå. Vi har noen korte driftsstanser, det skyldes i hovedsak andre kjøretøy. Vi må gjøre det beste ut av det alle sammen, gitt været vi har, Thomas Ege, pressekontakt i Sporveien til Avisa Oslo.

På T-banens linje 1 er det ikke trafikk mellom Skogen og Frognerseteren på grunn av glatte skinner.

Også på veiene er det problemer mandag ettermiddag. Blant annet ble tre vogntog stående fast på E6 ved Skulleruddumpa.

På Ring 3 ved Nydalen er det tett og saktegående trafikk i 16-tiden.