(Avisa Oslo) Vinteren kom til Oslo igjen denne uka. Fredag er det meldt nedbør hele dagen, enten i form av snø eller sludd.

I natt har det kommet mellom to og fire millimeter nedbør, som vil si to til fire centimeter snø på bakken. Så snart gradestokken bikker null, vil snøen snart bli til sludd.

– Det har snødd en del allerede i løpet av natta, og det er ikke over enda. Det blir nok mer sludd utover dagen, avhengig av hvor du er hen. I Marka blir det nok mer snø, sier Elin Tronvoll, vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt i halv sju-tiden fredag morgen.

Nedbøren vil ifølge værvarselet avta på lørdag, men søndag vil det nok komme en ny runde med sludd eller snø. Hele neste uke vil gradestokken vippe over og under null.

Når våren kommer kan meteorologen dessverre ikke svare på.

Trafikken

– Om det blir kaos i trafikken i dag er jeg ikke så sikker på, men det blir nok utfordrende kjøreforhold ut dagen, sier Nils Jakob Aae, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Kommunen var tidlig ute med å brøyte hovedveinettet, men i smågater kan det være glatt og ligge mye snø.

Ruter varsler at det kan komme større driftsforstyrrelser med hel- og delinnstillinger. Dette gjelder fram til midnatt:

– Grunnet gult farevarsel for snø i Oslo og Viken bes reisende sette av god tid til sin reise, skriver Ruter på appen.

Ifølge meteorologen kommer trafikkaoset helt an på hvor mange som holder seg på hjemmekontoret og om kommunen får brøyta. Men det er ventet desidert mest nedbør på formiddagen, før det avtar i ettermiddag.