Elever fra 112 skoler skal juble og vinke til kongefamilien i årets barnetog. Fremst går Svarttjern, Rommen og Lutvann skole, som alle er 50 år.

17. mai-komiteen planlegger en storslått feiring av nasjonaldagen, akkurat slik som vi kjenner og elsker den. Oslos befolkning inviteres til å markere med både høytid og moro. Dagen starter med bekransning på ti ulike gravsteder og statuer i byen, og følges opp av barnetog og den tradisjonelle festkonserten på Karpedammen scene ved Akershus festning, melder Oslo kommune i en pressemelding.

– Vi håper at hele Oslo blir med på feiringen. Det flotte med denne dagen er at den er for alle, uavhengig av alder og bakgrunn. 17. mai er ikke bare en folkefest. Det er også en dag til å anerkjenne hvor heldige vi er som bor i et fritt og demokratisk land. Det siste året har vi igjen blitt minnet på at dette ikke er noe vi kan ta for gitt, sier leder av 17. mai-komiteen, Sarah Lilleberg Safavifard, i meldingen.

Toget starter som vanlig klokka 10.00 på Festningsplassen, går opp Karl Johans gate forbi Stortinget og Slottet, og avsluttes på Rådhusplassen rundt klokka 13.30.

I år går alle kommunale bydel Sagene-grunnskolene i barnetoget; Sagene, Bjølsen, Fernanda Nissen, Lilleborg og Nordpolen.

17. mai-komiteen ledes av Sarah Lilleberg Safavifard (SV), og består ellers av Grete Horntvedt (H), Anne Nyeggen (A), Sigrid Zurbuchen Heiberg (MDG), Christian Herzog (V), Lars Petter Solås (F) Mikkel Øgrim Haugen (R), Cecilie Lyngby (FP), Aleksander Breiby Herseth (Sp), Hans Olav Syversen (KrF), Berit Eliassen (Utdanningsforbundet Oslo) og Kjersti Dahl (Utdanningsetaten).

Bildeserie

Ser du noen kjente fjes på Fernanda Nissen?

Bildeserie

Flaggheis på Sagene skole