Vi er Linnea (15) og Marthe (14) som har fått arbeidserfaring ved å ha jobbet i medier og kommunikasjon. Sammen har vi gjort ulike oppgaver som at vi har lagt ut innlegg på sosiale medier, skrevet artikler, intervjuet og gjort 5 på gaten. Vi har syntes at det har vært gøy å jobbe med dette.

HVORDAN HAR DET VÆRT Å JOBBE I MEDIER OG KOMMUNIKASJON?

Det har vært spennende fordi vi har gjort varierte og ulike oppgaver og ikke det samme hele tiden. Vi har også blitt kjent med flere nye mennesker mens vi har jobbet her. Det er hyggelig å kommuniser med folk som du ikke kjenner så godt fra før av, men som du blir kjent med på denne korte tiden vi er her.

HVORDAN VAR FØRSTE DAGEN PÅ JOBBEN?

Vi begge var litt nervøse første dagen på jobben fordi vi viste ikke hvilke folk vi kunne møte på, om det var noen vi kjente eller noen helt ukjente. Uansett om den første dagen blir klein eller ikke så blir det bedre utover uken, fordi man blir bedre kjent. På vår gruppe er vi ikke så mange så det var lett og bli kjent. Nå gleder vi oss til å komme på jobb hver dag!

HVILKE PLATTFORMER OG UTSTYR HAR VI?

Plattformene vi bruker er Instagram, Tiktok og Ungapp, der vi jevnlig legger ut innhold for å vise hva vi gjør. På disse plattformene heter vi Ungsamvirke. Vi har også ulike utstyr som er mulig å låne på jobb.

Vi har masse forskjellige utstyr, men for det meste bruker vi bare PC og kamera.

HVA ER LURT Å UNNGÅ PÅ JOBB?

Noe som er lurt å unngå på jobb er å sitte med telefonen når du har fått beskjed om å jobbe. Hvis du gjør dette, blir ikke kapteinen din særlig fornøyd. Ikke gjør ting du ikke har fått beskjed om sånn som å stikke på butikken, møte noen eller bare ikke jobbe.

Spis mat når det er pause og hvis du er sulten utenom pausen er det lurt å spørre om du kan ta deg en skive hvis du har med deg det.

TIPS TIL DE SOM SKAL JOBBE HER NESTE ÅR!

Nå kommer det noen tips til de som kanskje vil jobbe her til neste år.

Det første tipset er å komme med mye energi og godt humør. Det bidrar til godt arbeidsmiljø!

Vis at du engasjerer deg i jobben du skal gjøre. Det setter arbeidsgiver og kapteinen pris på.

Husk å få i deg nok mat og drikke så du holder ut resten av dagen og ikke blir dehydrert.

Ta med deg litt ekstra mat, drikke og en lader fordi vi bruker mobilen en del til jobb.

HÅPER DU FIKK NY INFORMASJON OG LÆRTE NOE NYTT OM HVORDAN DET ER Å HA SOMMERJOBB MED MEDIER OG KOMMUNIKSJON. HÅPER DU OGSÅ TAR TIL DEG NOEN AV TIPSENE VI GA TIL DEG OM DU VIL JOBBE HER TIL NESTE ÅR!

Les mer fra Sommerjobb i Bydel Sagene her: