Skeid rykket opp til 1. divisjon forrige sesong, men fikk det tøft på det nest høyeste nivået i norsk fotball. «Oksene» endte sesongen på 28 poeng etter 30 kamper, fire poeng bak Åsane på trygg plass.

Dermed måtte ut i to kvalikkamper mot Arendal for å bestemme hvem som skulle spille på nivå to i norsk fotball i 2023. Og Skeid leverte varene - Torshov-laget sikret fornyet kontrakt i 1. divisjon da de vant 2-1 borte mot Arendal i starten av november. Oslo-klubben dominerte fullstendig og knuste Arendal 8-1 sammenlagt.

Etter en fullstendig dominerende hjemmekamp, hvor Skeid knuste Arendal 6-0 på Nordre Åsen, hadde Oslo-klubben så godt som sikret plassen allerede før bortekampen på Sørlandet.

Les mer om kampene her:

Terningkast 3

I etterkant av sesongen har vi i Nordre Aker Budstikke derfor tatt en prat med leder for Skeidoksene i Jonny Normann Olsen og stilt han noen spørsmål, som dere ser svarene på under:

– Hvordan vil du oppsummere Skeid sin sesong i år?

– Det var en slags berg- og dalbane av en sesong! Helt OK spillemessig første halvdel, men fryktelig dårlig betalt poengmessig. Med forsterkninger og et formasjonsbytte i sommer kom også poengene ut over høsten. Så jeg vil oppsummere sesongen som terningkast 3.

Visste du at også Skeid sitt damelag har herjet i år? Les mer her:

Høydepunkt: Kjelsås-seier

– Terningkast 3 er vel midt på treet, så ikke så alt for ille, men det ble jo tross alt bare plassen over nedrykk. Hva med de største høydepunktene denne sesongen? Og hvorfor?

– Det er jo alltid stas å slå Kjelsås, og cupkampen på Grefsen Stadion ble nok et klassisk eksempel på hvorfor dette derbyet er Oslos heiteste!

– Var det noen ganger du tenkte "Nei, nå blir det nedrykk, vi er ikke gode nok"?

– Nei. Ikke en eneste gang. Har hatt trua hele veien.

Hyller treneren og Melchior

– Hva kan du si om den jobben Gard Holme har gjort?

– Gard har gjort en kjempejobb helt siden han kom før 2020-sesongen. Han har opplevd nøkkelspillere som har forlatt klubben før hver sesong, men bygget laget opp hver gang.

– Hvilke spillere vil du trekke frem som har vært spesielt gode?

– Marcus Melchior har vært årets gigant på banen. Fredrik Berglie som en god nummer to. Hadde Jakob Napoleon Romsaas vært like god hele sesongen som han var på våren så hadde han vært helt der oppe.

– Og til slutt - hva kan du si om Skeidoksene, med deg i spissen?

– Vi har hatt vår beste sesong på evigheter. Solid oppmøte på oksefeltet, svært lite negativ surmuling og masse støtte hele veien!