Husker du Thomas Engeset fra Ila som lagde fest for 400 single? Singelfestivalen, som gikk av staben på Hadeland folkemuseum i juni, ble en suksess.

– Det begynte med at jeg synes det var moro å være singel, men opplevde at ikke alle andre syntes det. Jeg er ikke selv singel lenger, men nå koser jeg meg veldig med tanken på at jeg kan være med å bidra til å legge til rette for at det blir noen par ut av festivalen. Men vi gjør dette for moro, det er ikke mye kommersielt over dette. Men det hadde vært hyggelig om vi i hvert fall kommer ut med grønne tall, i sa Engeset til Sagene Avis i forkant av festivalen.

NRK, som omtalte saken først, snakket med arrangør Engeset i etterkant av festivalen. Han fortalte han ikke kunne vært mer fornøyd.

– Jeg vet at vi har satt norsk rekord i dating, sa han til NRK om de 16.400 speed-datene på festivalen.

Til Sagene Avis forteller Engeset at han ikke vet hvordan de kunne gjort det noe bedre:

– Det har vært 10 av 10. Vi er dritfornøyde, har vært ganske heldige, også er vi ganske gode, sier Engeset om teamet bak festivalen.

Han ser frem til å sende ut mailer for å høre hvor mange par det ble av festivalen og hvordan opplevelsen er i etterkant. Inntil videre har han fått flere tilbakemelding fra festivaldeltakerne.

– Det rørende er å lese meldingene fra alle som har fått troa igjen. Mange som har vært single en stund har nok mista litt energien etter å jakte på kjærligheten, men det skal jo bare være flott. Det virker som festivalen har gitt de «vann på mølla»·

I forkant av festivalen var Engeset usikker på hvordan han skulle fjerne den kleine stemningen som lett kan oppstå på slike arrangement. Å ri naken inn på en hest ble løsningen.

– Om jeg er litt idiot først, kunne det hjelpe å fjerne følelsen av at dette var noe kleint og skummelt. Jeg fikk høre at det å oppleve noe rart sammen skape en fellesskapsfølelse og «nå er vi i gang». Så det funket!

Ble kjærester

To som fant kjærligheten på singelfestivalen er Ida Hennie (33) og Eugen Hartvig Fendeland (33). De møttes først i en kø, før de bestemte seg for å spille hestesko. Senere tilbrakte de dagen på festivalen sammen.

Til Sagene Avis forteller Ida hvordan festivaldagen gikk for seg:

– Det var god stemning fra jeg kom dit - alle var glade og smilte. Thomas kom ridende inn på en hest helt naken, og det satte stemningen for resten av dagen. Da fikk alle senket skuldrene litt og ledd med de vi satt med.

Hun var ikke forberedt på å finne kjærligheten:

– Det var veldig tilfeldig og ikke noe jeg hadde sett for meg. Da vi møtes tenkte jeg «han fikk meg til å le». Vi utvekslet kontaktinformasjon og møttes uken etter. Nå er vi kjærester.

Ida har fått mye positiv respons på festivaldeltakelsen:

– Veldig mange ler litt fordi de syns det er gøyalt. Men det er bare hyggelig, sier hun.

– Bedre arena å treffe folk på

Det er enda ikke avklart om det blir singelfestival neste år:

– Vi må finne ut av om det går eller ikke. Vi har fått meldinger fra folk som lurer på om de kan forhåndsbestille billetter til neste år. Noen er til og med så ivrige at de mener vi må arrangere på nytt allerede i år. Det er veldig motiverende for oss. Vi får se om det er tid og trøkk nok til at vi klinker til igjen, sier Engeset.

Ida anbefaler på det sterkeste å dra dersom det blir arrangert igjen.

– Det er en mye bedre arena å treffe folk på enn gjennom datingapper, sier hun til Sagene Avis.

Hun dro dit selv uten store forventinger om hvordan festivaldagen ville bli.

– Men det er gjerne da man får de beste opplevelsene. Jeg kan anbefale å være åpen for det som skjer. Det var overraskende mange som dro alene, så det er ikke noe grunn til å være redd om man gjør det - man møter folk der uansett, sier Ida.