Stillingen som «Aktivitets- og driftsansvarlig i BUA Sagene (Barn - Unge - Aktivitet)» ligger ute på FINN i disse dager med søknadsfrist 07. juni.

En mandagskveld i mai er det stille på BUA Sagene i Sandakerveien 61. Utenfor blafrer BUA-flagget over en oppblåsbar kano som er rullet ut til tørk. Kanoen ble akkurat returnert – skitten. Inne i kjellerlokalene sitter to frivilllige, Natol Reshid Yusuf (16) og Bethany Torgersen (38) og diskuterer bygging av et fussball-bord. Bak dem bugner hyllene av tur- og fritidsutstyr som venter på utlånere.

På BUA Sagene kan alle låne utstyr, men ikke alle vet det. Hovedmålsetningen med BUA-konseptet er å tilby tur- og sportsutstyr til barn og ungdom slik at de kan komme seg ut, prøve nye ting, og nyte friluft og natur uten å bekymre seg om prislappen.

– De fleste familier som bruker oss har unge barn eller tenåringer som skal på ski eller campingtur med skolen. Da kommer de med sine foreldre og låner utstyr – ski eller telt og liggeunderlag.

Når barnet eller ungdommen har fått det de trenger, hender det at foreldre spør forsiktig om også de kan låne noe. Svaret er et rungende «ja».


Gjenbruk og folkehelse

På BUA Sagene er bruk og gjenbruk viktig. Det dreier seg om folkehelse, inkludering og glede. Har ikke BUA Sagene det utlåneren ønsker, prøver Shannon og hans frivilligstab å låne dem noe annet.

– Det skader ikke å prøve, ikke sant? sier Shannon og smiler skjelmsk. Reklame, rekruttering og moro er en stor del av jobben.

Organisert som en del av Frivilligsentralen, overlever BUA med prosjektmidler og frivillighetsmidler. Stillingen som lyses ut er på 80-100 prosent, mens Shannon kun har hatt 50 prosent. Da det kokte i vintersesongen, løp han og de fem frivillige som var på vakt.


Frivillighetsmiljøet har vært viktig for Shannon – alle skal med – friluftsmennesker, lokale foreldre, sosialfaglige studenter og utenlandske studenter. Språk er ingen hindring når utstyret skal lånes, repareres, pusses og demonstreres. Shannon har satset på å gjøre det gøy og sosialt å være frivillig på BUA med skiturer og hytteturer, lek med barn og ungdom, og en egen hyttetur for de frivillige. Nå som sommeren står for dør skal BUA, Torshov bibliotek og ungdom i NAVs sommerjobbprosjekt ut og organisere lesing, moro, sport og leker for bydelens barn.

Drømmer om ukentlig aktivitetsdag

– Hvis du kunne si noe til dem som vurderer å søke din stilling, hva ville det ha vært?

– Gjør det! Jeg er veldig spent på hvem som skal komme etter meg og jeg håper at det er mange som er interessert.

– Ser du BUA Sagene to år fra nå, hva drømmer du om?

– Sagene har mange flotte idrettsarenaer for eksempel Torshov skatepark og Sagene Idrettsforening har Voldsløkka og Torshovparken med volleyball. Nå om sommeren skal vi gå rundt til forskjellige steder, men det er bare fem uker vi har hjelp fra NAV-sommerjobb. Så hvis de kunne gjøre det hver uke – ha en aktivitetsdag og være ute og leke med barn og ta ut utstyr til barn i området – det ville være kult.