Banemannskapet med Kurt Niltveit i spissen, hadde virkelig lagt forholdende til rette for godt spill og gutta tok umiddelbart kontroll på kampen. Foran nærmere 200 tilskuere leverte Sagene årsbeste, og vant til slutt 8-4. Dermed er Sagene klare for spill i 1. divisjon neste sesong.

– Dette er det vi hadde håpet å se, da vi startet opp for seks år siden, sier primus motor i Sagene bandy – Henning Strøm.

– Dette laget har ikke fått til stort annet enn å skape veldig god stemning de første årene. Men vi har hatt tro på at det vil løsne sportslig, og det er fantastisk at vi endelig lykkes, sier daglig leder i Sagene idrettsforening Vibeke Thiblin.

Stilte med far og sønn på laget

Før kamp ble det nevnt at Sagene stilte med den unike kombinasjonen far og sønn. Dette viste seg å ikke være mer unikt, enn at også Bergen hadde far og sønn med på laget. Et av Bergens mål ble også scoret av far – Hans Ola Andersson, etter pasning fra sønn - Carl Henrik Andersson.

Etter kampen var flere nysgjerrige på hva som kreves for å ta nivået i divisjonen over. Kaptein Fredrik Edelmann sa:

– Nå skal vi først og fremst avslutte sesongen sterkt, vi har noen kamper igjen – og vi ønsker å skaffe oss et grunnlag å bygge videre på til neste år. Men om noen uker skal vi se fremover. Vi er nok avhengig av å få inn en ny spiller eller to, få en god treningsperiode og at bymiljøetaten er på vårt lag inn mot neste sesong.

Lyktes på sitt første forsøk som trener

Sagens svenske trener, Mikael Wallén var både skadet og hjemme i Sverige, men sier:

– Det er fantastisk for meg å lykkes på mitt første forsøk som trener.

Han røper også at han takket nei til tilbud fra flere klubber før sesongen. Selv om han ble forsøkt rekruttert til klubber i begge de øverste divisjonene, er han glad han ble i Sagene. Nå får han også muligheten til å utfordre disse klubbene neste sesong.

Gikk du glipp av lørdagens kamp, så var det dessverre sesongens siste hjemmekamp. Kurt har lovet å legge like god is for publikum de kommende helgene, og det er like gode vafler i kiosken. Så ta turen til Voldsløkka og gå på skøyter.

Klubben, støtteapparat og publikum gleder seg allerede til neste sesongs lokalderby mot Skeid.