Det er Pride og kantor i Sagene kirke, Stein Erika Skøyeneie, inviterer til den årlige rosa orgelkonserten tirsdag 21. juni.

– Bydelens egen «Wenche Foss», skuespilleren Simon Andersen, er årets programleder. Jeg tror det skal bli veldig morsomt, sier Skøyeneie til lokalavisa.

– For øvrig er det en rekke «skeive» jubileer som danner utgangspunkt for konserten. Og om det ikke har skjedd før så skjer det på tirsdag. Du kan få reise deg og synge ABBA av full hals, legger han til.

Den første solidaritetsgudstjenesten var på Sagene

I juni 1982 skulle en stor gruppe aktivister arrangere en solidaritetsgudstjeneste for homofile i Oslo. De søkte til alle byens kirker og fikk bare nei. Men presten på Sagene åpnet kirkedørene! Et historisk øyeblikk og kirken var fullsatt, forteller Skøyeneie.

– I løpet av koronatiden passerte faktisk datoen for når den første ekteskapsloven ble kjønnsnøytral. Nederland tok den seieren i 2001. Og Norge fulgte etter i 2008. Og dette 20-årsjubileet skal få sin hollandske bryllupsmarsj den 21. juni – ett år på etterskudd, sier Skøyeneie.

Hyller ABBA

Han skal markere 40-årsjubileet ved å spille en stor bukett klassisk orgelmusikk.

I år er det også 50 år siden ABBA startet sin musikkarriere og 40 år siden de ble oppløst. Skøyeneie har ingen planer om å unngå denne muligheten til å hylle popgruppa, og han inviterer alle til å synge med!

Konserten starter klokken 13.00 og det er gratis inngang. Så blir det kirkekaffe i alle regnbuens farger!