Hvis du tok 20-bussen fra Torshov eller Sagene i dag morges i 09-tiden, satt du kanskje plutselig på en grønn buss. Bybussene er jo vanligvis røde, men i dag ble det et litt artig syn i vårsola.

Ruter informerer at dette ikke er en varig endring av bybussene.

– Det er ingenting nytt i Oslo nå, det er bussoperatøren som midlertidig har satt inn en annen buss grunnet materiellmangel, sier Ruters pressevakt.

Rød eller grønn buss – Ruter varslet torsdag at de skal redusere utvendig vask av disse, i tillegg til resten av transportmidlene, grunnet vannmangelen i Oslo. De bruker drøyt 55 millioner liter vann på utvendig vask i året. Ved å vaske busser, båter, trikker og T-baner mindre, kan de spare opptil 300 liter per vask, skriver Ruter i en pressemelding.

– Alle har et samfunnsansvar i denne situasjonen. Transportmidlene vil ikke være like rene utvendig, men vi må alle bidra der vi kan for å redusere vannforbruket, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter.

Pengene selskapet sparer på den utvendige vasken, skal istedenfor brukes til å styrke det innvendige renholdet. I tillegg skal knapper og ramper fortsatt vaskes som normalt.

Har du også fått med deg at det kan bli busstreik fra lørdag 7. mai? Les mer om dette her: