(Avisa Oslo) Onsdag kveld ble en person observert med et håndvåpen på Sandaker. Bare noen timer etter dette skal to menn ha hatt en pistolliknende gjenstand inne utested på Solli. I mellomtiden ble en person sendt til legevakten med lettere skader i ansiktet.

Politiet kontrollerte både kollektivtransport og gjorde søk i området etter de fikk meldinger om våpen på Torshov.

– I forbindelse med denne meldingen, har vi gjennomført flere kontroller på kollektivtransport og søkt i området mellom Torshov og sentrum, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til Avisa Oslo rundt klokken 18.00 onsdag kveld.

Like etter avsluttet politiet søket, og to timer etter meldte de at de hadde pågrepet to menn etter at en person ble skadet i ansiktet. De to mennene ble pågrepet noen kvartaler unna utestedet på Solli.

Politiet setter hendelsene i sammenheng, og mistenker de samme gjerningspersonene er involvert. Nå er to menn pågrepet, siktet og fremstilles for varetektsfengsling fredag.

Saken etterforskes som forsøk på grovt ran, men av hensyn til pågående etterforskning så kan ikke politiet gå nærmere inn på sakens detaljer, ifølge politiadvokat Sasha D. Ingebretsen.