Denne uka har vi badet i sol, og temperaturer opp til 20 grader. Endelig var den lange vinteren over, og våren har tatt skikkelig tak – trodde du kanskje. Men den gang i ei.

I alle fall om vi skal tro meteorologene på Blindern. Og de har som regel mer peiling på været enn oss andre.

– Det vil bli en tilskying fra lørdag kveld. Inn i søndagen ventes det regn, det meste av nedbøren vil først komme ut på dagen på søndag, sier meteorolog Espen Biseth Granan i Meteorologisk Institutt, til Nordstrands Blad.

Ifølge Yr vil det komme 6,4 millimeter nedbør på Blindern søndag, og 12 millimeter mandag. Tirsdag er det ventet 9,2 millimeter.

Samtidig dropper temperaturen som en stein, fra 19 grader lørdag.

– Søndag synker temperaturen til 7-8 grader og fra starten av uka vil nok temperaturen ligge på rundt 5-6 grader, sier meteorologen til Nordstrands Blad.

Han forteller videre at endringen er som følge av en litt annen værtype, og det er ingen tegn til finvær neste helg. Høytrykket vi har over oss nå erstattes med flere mindre lavtrykk. Det fører til ustabilt vær.

– Mye av denne endringen kan forklares med endringer i vinden. Nå har vi ganske rolige forhold, men på søndag får vi nordavind. Kaldluften er ikke så veldig langt unna, vi merker det på morgenene, hvor det er ganske kjølig, sier meteorolog Håkon Mjelstad, til Avisa Oslo.