På tampen av forrige uke sendte Meteorologisk Institutt ut gult farevarsel om mye snøvær i Oslo mandag denne uka. Snøen skapte store utfordringer i trafikken, og på et tidspunkt sto det meste av busstrafikken i byen.

Snøværet er imidlertid ikke over, og nå sender meteorologene på Blindern ut nok et farvarsel for snø i store deler av Sør-Norge, inkludert Oslo.

Vakthavende meteorolog, Håkon Mjelstad, i Meteorologisk Institutt, sier til Nordstrands Blad at det kommer til å snø mye fra natt til fredag frem til fredag kveld.

10-20 centimeter

– Sånn det ser ut nå er det en topp midt på dagen på fredag. Vi ser for oss at det kommer mellom 10 og 20 centimeter snø i løpet av dagen, sier han om utsiktene i Oslo.

– Hva er det viktig å huske på når det skal komme så mye snø igjen?

– Man er nødt til å ta det piano og kjøre etter forholdene. Ikke minst er det viktig å beregne ekstra tid. Vi pleier å si at det er lurt å ta hjemmekontor hvis man har mulighet til det.

I dette området gjelder farevarselet:

Trafikkaos

– Dere tror det blir kaos i trafikken igjen?

– Sånn det ser ut nå er det lurt å være obs på morgenrushet. Da er det mye biler på veien og vanskelig for brøytemannskaper å ta unna all snøen. Da kan jeg se for meg det blir litt utfordringer. Men forhåpentligvis er mindre utfordringer i ettermiddagsrushet, da er det kanskje ikke så mye snø igjen i veien, sier han til Nordstrands Blad.

Ifølge meteorologen ser det ut til at temperaturene vil øke fra fredag og at snøen derfor mest sannsynlig ikke vil fryse på igjen.

– Det ser ut til at det blir ganske mildt vær etter hvert. Natt til fredag ligger temperaturen på rett over 0 grader og det gjelder gjennom hele helgen, sier Mjelstad til avisen.

Lørdag vil det bli ganske fint vær, mens det på søndag kommer nedbør som sludd og regn.