TORSHOVDALEN: Du er kanskje også en av dem som får en god følelse av å være i skogen? Hva skyldes egentlig det?

Dette skyldes flere ting, blant annet kjemikaliene som trær og planter skiller ut. Disse kjemikaliene senker nivået av stress i kroppen og får humør og immunforsvar til å stige.

Kan man oppleve dette i en hverdag hvor man er innendørs? Det vil etter skoletid i Torshovdalen Aktivitetshus finne ut av. Ifølge Jørn Viumdal, som har skrevet boken Skoglufteffekten, kan man få til skogluft inne. Derfor følger prosjektet boka til punkt og prikke, og barna har laget sin egen plantevegg inne i aktivitetshuset.

De har samtidig laget en informasjonsfilm for å inspirere andre til å gjøre det samme, som vil deles i sosiale medier.

Torshovdalen møter veggen

Prosjektet er et samarbeid mellom Tiril Bryn og aktivitetshuset. Prosjektet har fått navnet «Torshovdalen møter veggen», er en del av miljøhovedstadsåret og har mottatt Grønne midler fra Bydel Sagene.

- De fleste har kjent på at det er godt å være i skogen. Der utskiller planter og trær kjemikalier, og når vi puser det inn forandres kjemien i oss. Vi blir mindre stresset og blir gladere. Man har tatt blodprøver av folk som er mye i skogen, og de viser at de har et sterkere immunforsvar, sier Tiril Bryn.

Men man kan jo ikke være i skogen hele tiden, derfor er det en god idé å ha mange planter inne, fortsetter hun. Og mesteparten av aktivitetshuset skal pusses opp, så Bryn håper de etter hvert vil gå fra én plantevegg til mange.


Barna fikser selv

Barna får utdelt drill og blomsterkasser, og setter i gang med å skru dem opp selv.

Sofia (10) og Olivia (9) syns dette er et morsomt opplegg.

- Det er moro, og vi har brukt drill før. Denne planteveggen skal vi ha for å få både bedre luft og humør, sier jentene.


Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!