Omtrent 300 ungdommer har fått jobb i Bydel Sagenes sommerjobb-program. Alle ungdommene får 70 arbeidstimer, i løpet av to uker i sommer, hver.

Mandag 20. juni ble dette markert med kick-off i Sagene Samfunnshus, for de første 80 ungdommene som skal ut i jobb.

– Dette er Sagene på sitt beste, sa koordinator Reza Rezaee til alle de oppmøtte ungdommene mandag morgen.

– Dere er bærekraften som skal hjelpe oss i sommer. Nå skal parkene bli finere, områdene våre skal bli renere og det blir mye kultur og musikk. Vi skal ha en fin opplevelse i sommer, fortsatte han.

– Mange som venter på dere

Leder av Sagene bydelsutvalg Almaz Asfaha (MDG), nestleder Jørgen Foss (Ap) og varamedlem Bjørn O. Bjørnsen (Rødt) var til stede for å ønske ungdommene lykke til og for å gi noen oppmuntrende ord før mange nå skal ta fatt på sitt første møte med arbeidslivet:

– Jobb og ungdomsklubber er nesten viktigere enn studier, her får du nettverk og erfaring og det er kjempeviktig. Selv om det er viktig å studere altså, understreket hun.

– Det er så utrolig viktig at dere får mulighet til å stå på egne bein. Kos dere masse og still mange dumme spørsmål, og utfordre de voksne på hvorfor de gjør som de gjør.

Foss fortalte at han flere ganger har blitt stoppet av folk som har etterlyst de flinke ungdommene:

– Vit at det er mange som venter på dere der ute, og som gleder seg til å se dere i gatene, og som en del av alt det fine på Sagene.

Bjørnsen mener ungdommene fortjener jobb hele året, og ikke bare om sommeren:

– Det må bli et krav. Dere må fortsette å presse oss politikere på denne ordningen fremover.

Dette kunne de søke på

Ungdommene kan få jobb i bydelens egne offentlige tjenester, i tillegg til lokalt kultur- og næringsliv.

I mai ba Rezaee det lokale næringslivet komme på banen:

Dette kunne ungdommene søke på

 • Vaktmester- og vedlikeholdsoppgaver i gårder og i barnehager i bydelen. Male og reparere ting inne og ute, klippe gress, plukke søppel, vanne, flytte og rydde med mer
 • Arbeid i parker som å pusse og male parkmøbler og installasjoner samt lekehytter og benker, fjerne ugress langs kantstein, på gummiflater og i treningsanlegg, fjerne avfall på gressplener, snekre og montere benker og lignende.
 • Sommerkafé: åpne og stenge utekafé, lage kald og varm mat, betjene kassen, servere, rydde og vaske, samt leke/ha aktiviteter med barn og unge.
 • Kulturarrangement: planlegge, organisere, øve og gjennomføre for eksempel konserter og lignende.
 • Media og kommunikasjon: Informere om arbeidet som utføres i sommer i ulike media og sosiale medier, produsere film og foto, jobbe i avis og lignende
 • Catering: Planlegge, kjøpe, lage og levere (sykle) mat til ungdom som jobber hver dag, rydde og vaske, lage mat til ulike arrangement som skjer i sommerjobbperioden.
 • Barne- og ungdomsaktiviteter: planlegge, kjøpe og lage mat til barn på sommerklubben, planlegge og gjennomføre aktiviteter med de samme barna, reparere sykler og diverse «mekking» i garasjen i hele skoleferien.
 • Trivselsvenn for eldre: aktiviteter som for eksempel lage mat eller gå tur
 • Butikkarbeid: jobbe på lager med mer
 • Bibliotekarbeid, lese for barn med mer
 • Det Andre Teatret: hjelpe til med praktisk arbeid
 • Sagene IF: diverse hjelp med organisering på banene med mer

Les også

Tejn (18) jobber mot bystyret: – Jeg skal tørre å bruke ordet visjon