Gaute Lennartson Noem er arbeidsleder for juniorklubben og har ansvar for juniorklubben som har en aldersgruppe fra 5. til 7. klasse.

Hovedmålet med UngMetro er å aktivisere barn og unge. Vi fikk intervuet Gaute som er arbeidsleder for juniorklubben.

– Hva er hovedmålet til UngMetro?

– Hovedmålet med UngMetro er å aktivisere barn og unge i sunne fritidsaktiviteter og tilby et måltid hver dag, det er også et sted for å møte venner, forteller Gaute.

Han forteller også at mange familier bor trangt i bydel Sagene og klubben er der for å tilby et sted for å henge med venner alene.

Gaute forteller videre at fritidsklubben ønsker å tilby ferieturer og aktiviteter som for eksempel bowling, kino eller tusenfryd til barn, fordi et annet mål til ung metro er å hindre fattigdom og mener selv at det gir like mye muligheter til alle uansett inntekt.

Åpningstider og aldersgruppe

Sommerklubben har en aldersgruppe fra 5-7 klasse, og det anbefales at man melder seg på, men drop-in er fullt mulig. Fritidsklubben er et sted man kan være dersom foreldre er på jobb eller man vil ha noe gøy å gjøre. Klubben er åpen hele juli fra 11:00 – 15:00 hver dag, men det er antall plasser så det kan ikke garanteres plass hvis man ikke har meldt seg på.

– Hva gjør ungdommene og barna her på UngMetro?

– Vi har et studioprosjekt som blir mest brukt av ungdommene på ungdomsklubben og her kan man spille musikk inne på studioet. Vi har også bordtennisbord, fotballbane i nærheten, vi har biljardbord og dart. Vi har også Nintendo, PlayStation, hobbyrom, PC rom og en stue der man kan spille brettspill og spille FIFA, sier Gaute.

Til slutt forteller han at det er mange som også bare snakker med voksne og er med voksne og rett og slett henger og har det gøy. De får også alltid mat.