– Jeg har en prosessorientert tilnærming til kunsten og liker å utforske når jeg skaper.

– Jeg følger mine intuitive impulser. Oftest har jeg ingen plan om motiv, og jeg kan jobbe ut ifra en følelse eller situasjon. Eller jeg skaper et virvar av linjer og farger som jeg leter og løfter frem meningsgivende former for meg. Etter flere års studier i kunstterapi bruker jeg kunstuttrykk som en måte å bearbeide livet.

Bildene kan sees som uttrykk for personlig prosess, men også noe som er allmenngyldig.

– På Sagene Samfunnshus viser jeg to prosjekter, med ulikt visuelt utrykk, men de har en fellesnevner; Flaggermusmannen.

– I «Flaggermusmannen vender hjem» har jeg «mot normalt» hatt klare intensjoner om motiv før jeg starter å tegne, men gleden har funnet motivene. Noen av tegningene har tilhørende tekster som kan leses på facebooksiden min.

– I «Flaggermusmannen på ferie» har jeg selv trengt rekreasjon, og lengtet etter farger. Jeg har lekt med farger som jeg fristes av, som gir vann i munnen, som jeg blir glad av og som lyser opp tilværelsen i seg selv. Titlene gjenspeiler at vi trenger kontakt med naturen, følge den og egen rytme for å lade opp batteriene.

Wilmine vil være tilstede på utstillingen lørdag 25. mars kl. 14-16.

Wilmine Sapulete Vaagen har studert kunstfag ved Asker kunstskole og kunstterapi i Danmark. Hun er instruktør i Vedic Art som er en prosessorientert tegne-og malemetode som er frigjørende for skapergleden. Hun har atelier på Sagene Kunstsmie. Hun har stilt ut på Røeds lille galleri på Jeløya, Ås stasjon kafe, Sagene Samfunnshus og Deichmanske bibliotek på Torshov.