Fritidsklubben UngMetro inviterte i forrige uke både barna og deres foreldre til kunstutstilling. Klubben har i tre uker hatt en tegnekonkurranse, og vinnerbildet har nå blitt malt på lerret av kunstner Iver Lennartson Noem (22).

Mia Solstad (12) er den stolte eier av vinnerbidraget. Hun syns det er stas å se kunstnerens tolkning av tegningen.

– Det er veldig gøy! Det er veldig bra å få tegningen min utstilt, sier Mia til Sagene Avis.

Hun forklarer at hun har tegnet flere forskjellige personer i én person, med litt forskjellige farger. Hun er ikke helt sikker på hva hun tenkte på da hun tegnet bildet, men tror hun har fått inspirasjon fra andre tegninger og internett.

– Jeg tegner ganske mye, legger hun til.

– Hva syns du om kunstnerens tolkning av tegningen din?

– Den er en bedre versjon av min. Den er litt ulik, men det liker jeg. Det er veldig kult å se tegningen min ved siden av!

Gaute Lennartson Noem, arbeidsleder for juniorklubben, sier det var mange andre fine tegninger som også var teknisk gode. Men kunstneren var opptatt av å velge et bilde med mening, og det fant han i Mias bilde.

– Mias bilde har fine farger, og man kan trekke linjer til Pride om man vil. Og den illustrerer at det på en fritidsklubb er et multikulturelt miljø.


Kunstnerens bilde er vel å merke ikke helt likt Mias, men han har hentet inspirasjonen derfra og lagt til sin egen stil. I tillegg har han malt en PlayStation-kontroll og en bordtennisracket for å vise at klubben har mange tilbud.

– Dette var en konkurranse som varte over lengre tid, og dette var en mulighet til å bruke kunstnerens kompetanse. Vi brukte tre uker på dette, det var en fin måte å aktivisere barna på. Og vinneren får også et gavekort, så det ble litt stemning rundt det, fortsetter Noem.

Her er noen av de andre bidragene: