I februar i år åpnet Föhn dørene på Sandaker Senter og Specsavers åpnet samtidig i ny drakt. Nille har nettopp åpnet etter å ha stengt dørene for oppussing i noen dager, og Coop Mega frister med en ny, freshere butikk.

– Nå er Coop Mega helt ferdig oppusset. De har hatt dørene åpne under prosessen, men vi vil at nærmiljøet skal vite at det er ferdig der nå, sier senterleder Mona Bråten til lokalavisa.

Kundene kommer til å merke at butikken har fått nye farger, ny belysning og en annen plassering av varene, forteller hun.

Nille har åpnet igjen

Det er viktig for senteret at butikkene oppgraderes etter en stund, fortsetter Bråten. De har mange faste kunder som er innom daglig og ukentlig, og det er viktig for dem at det skjer noe nytt.

– Det er viktig med fornyelse for å være attraktive for kundegruppen vår. Og oppgraderinger viser at de som leier hos oss ønsker å satse på senteret vårt, og at det er lønnsomt å drive her. Jeg har sett at andre butikker da kan tenke «oi, kanskje vi også skulle gjøre det?» Så det gir en positiv ringvirkning på sikt.

Nille hadde sin første dag med full drift etter oppussingen, i dag fredag. Butikksjef Helge Gundersen er fornøyd med den «nye» butikken:

– Vi har skiftet hele innredningen, malt og bygget om. Det er veldig mange blide kunder som sier det har blitt fint, sier han til Sagene Avis.

Vil komme nærmere lokalmiljøet

Bråten har flere tanker og ønsker for senteret fremover:

– Vi må hele tiden tenke nytt konsept for kundene våre, vi jobber mye med analyser for å se hvilke målgrupper vi har. Vi kunne tenke oss mer innen helse og flere serveringssteder.

Det er mange som bruker nærsenteret som en møteplass for å slå av en prat med naboen, ta en kaffe eller sitte på en benk for å se på alle som handler. Og fra neste år vil senteret jobbe enda tettere med lokalmiljøet:

– Vi skal få flere lokale aktører inn på senteret. Alt fra musikk- og dansegrupper, til loddsalg. Vi vil rett og slett komme nærmere lokalmiljøet.