BYGDØY/BYDEL SAGENE: Onsdag 12. juni inviterer frisklivssentralene i Oslo til en fellesmarsj på Bygdøy.

Treningsinstruktør, foredragsholder, TV-profil, forfatter og gründer, Yngvar Andersen, går for bedre helse sammen med 200 aktive deltakere fra Oslos frisklivsentraler.

– Vi må dyrke alle arenaer der vi kan møtes og være aktive sammen, både i bydelene og rundt omkring ellers i landet. Kraften som ligger i slike felles arrangementer kan motivere og bidra til å senke terskelen til at flere er med litt, og kan gjøre veien til å bli mer aktiv langt kortere. Dette heier jeg på og jeg gleder meg til å delta, sier Andersen i en pressemelding.


Setter opp buss fra Bjølsen

Frisklivsmarsjen starter klokken 11.00 og går fra Huk og inn i Kongsskogen. Det er mulig å gå to løyper. Den korteste er på 1,5 kilometer, den lengste er 3 kilometer.

Sagene Frisklivssentral bestiller taxi med avgang fra Treschows hus klokken 10.00. Man kan ta 30-bussen, og det er lett å parkere der da arrangementet holdes like ved parkeringsplassen til Huk badestrand, informerer Tove Vik Aasen, anvarlig Friskliv-helsefremmende tilbud i Bydel Sagene.

– Større organisasjoner som DNT, Aktiv på dagtid, Tjukkasgjengen, Diabetesforbundet og Oslo og omlands friluftsråd, for å nevne noen, deltar for å informere om sine tilbud. Men ikke minst er denne dagen rettet mot innbyggere i Oslo som på en eller annen måte har vært i kontakt med Frisklivssentralen i sin bydel, eller som kunne ha utbytte av Frisklivsentralene sine tilbud, sier hun til Sagene Avis.

Frisklivsmarsjen arrangeres i år for sjette gang, og er et arrangement for alle som er tilknyttet en av Oslos 11 frisklivssentraler. Dette er en dag som skal inspirere til fysisk aktivitet og la deltakerne kjenne på gleden ved å gjøre det sammen med andre. Det gir mestringsfølelse, noe som igjen bidrar til å skape endring i livet, står det også i pressemeldingen.


Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!