NORDRE ÅSEN: Onsdag omtalte Nordre Aker Budstikke at Bymiljøetaten igjen måtte stenge Nordre Åsens hovedbane, Skeids A-lags hjemmebane.

Daglig leder Daniel Strand Holmeide Strand har uttalt at han ikke trodde på lapping, og fikk rett. Denne uka måtte banen igjen stenge, etter å ha vært stengt en periode fra september.

Neste helg gledet Skeid seg til å arrangere første store cup på lenge, og skriver på sine nettsider:

«Bymiljøetaten varslet i går at Nordre Åsen 1 stenges grunnet nok et forsøk på lapping av banen. Helga 16.-17.10 skulle vi etter planen ha Skeid Høstcup, vårt første større arrangement for barnefotballen siden 2019.

– Vi må dessverre avlyse cupen på grunn av banesteningen. Vi har 70 påmeldte lag, og har virkelig gledet oss til å sparke i gang en barneturnering som har vært et stort savn under pandemien, forteller leder i yngres utvalg Roar Iost.

– Beklager til lag som hadde gledet seg

Sist gang Skeid avviklet en større turnering er helt tilbake i oktober 2019.

– Banekvaliteten på de øvrige banene er ikke gode nok til at vi kan invitere til turnering. Nordre Åsen 2 tåler ikke regn, og det gjør for så vidt ikke Muselunden heller. I Muselunden har vi heller ingen kiosk- eller toalettfasiliteter, fortsetter Iost.

– Vi beklager både til våre egne og gjestende lag som har gledet seg til å få spille cup igjen. Vi rår dessverre ikke over situasjonen som er skapt med det ødelagte kunstgresset på Nordre Åsen, men vi håper inderlig at dette kan la seg løse før det går flere sesonger med i dragsuget.

Påmeldte lag fra andre klubber får naturlig nok refundert påmeldingskostnaden ved turneringen.»

Klubben opplyser at det er snakk om flere hundre påmeldte barn.

Tror ikke på lapping

– Bymiljøetaten og leverandøren ønsker å gi det nok et forsøk med lapping av banen. Dette arbeidet har ikke ført til noen bedring på alle forsøk hittil. Allikevel skal de forsøke på nytt, skrev Skeid på sine nettsider onsdag.

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmboe Strand, har uttalt at han ikke har stor tro på at banen kunne bli helt bra:

– Vi mener at banen er ødelagt og aldri vil kunne repareres. Til tross for at dekket kun er tre år gammelt er det allerede såpass slitt at man kan si at det nærmer seg slutten på levetiden. Eneste løsning vi ser - for at vi skal få et dekke som er godkjent - vil være å legge et nytt. Alt annet er bortkastet ressursbruk og løser ikke de underliggende problemene med banen, ifølge Strand i tidligere sak i Nordre Aker Budstikke.

Nå kan de se ut til at han får rett.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!