Eier av studioet Memento Tattoo på Sagene har i over 10 år stått i bresjen for «Kroppskunst mot barnekreft».

– Arrangementet og formålet er for godt til å legges ned. Derfor fortsetter vi år etter år, forteller hun.

Rundt 20 tatoveringsstudioer i hele Norge er med på å samle inn penger ved å tatovere. Fredag 17. februar vil det være mulig for folk på Sagene å tatovere seg og samtidig støtte en god sak. Du kan velge mellom flere fastsatte motiv de har designet til denne dagen.

I år er det også med en tatovør fra Mariupol i Ukraina som designer motiv til arrangementet. Hun er på språkutplassering hos Memento Tattoo to ganger i uken og har vært i Norge i snart ett år.

Bidratt med nesten 4 millioner

Til sammen opp gjennom årene har studioene bidratt med nesten fire millioner kroner til Barnekreftforeningen, som jobber for å bekjempe barnekreft. Kari forteller at arrangementet «Kroppskunst mot barnekreft» har fått stor respons fra kunder som vil tatovere seg hos tatoveringsstudioer som deltar på aksjonen.

– Folk ønsker å bidra til en god sak og samtidig få et lite minne fra dagen, og kan vi bidra med å tatovere en dag for at Barnekreftforeningen får litt mer penger så gjør vi det, sier initiativtaker Kari Kjelskau eier av Memento Tattoo i Oslo.

Samtidig denne dagen kan du også få piercet øreflippen, der inntektene også går direkte til Barnekreftforeningen. Hvis du ikke vil ha en tatovering eller ikke har tid den dagen, kan du fortsatt bidra med å sende penger via VIPPS 574465.

Barnekreft er den hyppigste dødsårsaken i Norge for barn mellom 1 og 14 år. Heldigvis overlever fire av fem barn kreft, men av disse sliter hele 74 prosent med seneffekter etter behandlingen. Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft

Barnekreftforeningen er både en støttepartner og en informasjonskilde for familier som rammes av barnekreft, slik at de aldri føler seg alene.

Forskning er avgjørende for å bekjempe barnekreft. Norge ligger langt bak sine naboland når det gjelder bidrag til forskning på barnekreft, melder Barnekreftforeningen. Foreningen forteller at de er svært takknemlige for alle som deltar på «Kroppskunst mot Barnekreft», og at pengene er med på å gi barn og ungdom med kreft ulike tilbud for å mestre hverdagen både under og etter en tøff kreftbehandling.

De fleste får intens behandling i opptil flere år

Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som jobber for å bekjempe, lette og belyse barnekreft. Foreningen drives av administrasjonen i Oslo med 13 ansatte, samt 13 fylkesforeninger drevet av familier som har, eller har hatt barn med kreft. Fylkesforeningene arbeider frivillig for familiene.

Hvert år får 185 barn i alderen 0–18 år i Norge forskjellige typer kreft.

Barnekreft kan deles i tre nesten like store grupper:

  • Leukemi
  • Hjernesvulster
  • Andre solide svulster

De fleste barn som blir behandlet for kreft, får intens behandling med cellegift i opptil flere år. Noen av diagnosene krever også kirurgiske inngrep og strålebehandling. Hvordan behandlingen er, avhenger av hva slags kreftsykdom barnet har. På grunn av den tøffe behandlingen lever mange av barna med større eller mindre seneffekter.

Selv om kreft er en meget alvorlig sykdom, er det gode sjanser for å bli frisk ved mange av de vanligste kreftformene barn får.