NYDALEN: BI-studenten er tilbake i ilden og klar for å igjen konkurrere om tittelen som Miss Norway.

Julie Børresen var finalist også i fjorårets konkurranse, og hadde et stort håp om å komme med i år også.

– Selv om jeg var finalist i fjor, var jeg jo ikke garantert å komme med videre i år. Man må legge ned en skikkelig innsats, sier hun.

Hun brukte påskeferien på å forberede seg til finaleuttaket.

– Da filmet jeg catwalk og introduksjonsvideo, også tok jeg bikinibilder ute på Huk. Det var iskaldt med bare åtte grader i lufta. På slutten der skalv jeg intenst fordi det var så kaldt. Da jeg fikk vite at jeg hadde kommet med som finalist, var det helt klart verdt det å være iskald på Huk, mens resten av Norge var på afterski på fjellet, ler Julie.

– Så jeg angrer absolutt ikke på at jeg brukte hele ferien min på å jobbe med konkurransen istedenfor. Det var veldig gøy å komme videre. Nå jobber jeg meg videre mot finalen, legger hun til.

Forberedelsene er i gang

Nå er forberedelsene i gang for finalen. Først ut er beauty camp. Der vil de ha den siste fellestreningen med alle finalistene før den store finalen 13. august. Da kommer også dommerne på besøk.

Julie kjenner hun er litt nervøs, hun har jo lyst til å gå hele veien til topps.

– Likevel tror jeg det blir en skikkelig morsom dag. Det var i hvert fall den dagen jeg likte best i fjor, det er noe med at vi får finalist-bånd med navnet vårt på. Da blir det så virkelig og man føler at finalen nærmer seg.

Julie er den eneste av finalistene som også var med i fjorårets konkurranse.

– Det er gøy fordi jeg får bli kjent med enda flere folk. Også har jeg jo mer erfaring og vet hva jeg går til. Det tenker jeg kan være en trygghet med tanke på nerver inn mot finalen. Samtidig så er det litt press på at jeg gjorde det bra i fjor, så jeg føler folk har litt forventninger til at jeg skal gjøre det bra i år også . Jeg går for å gjøre så godt jeg kan.

Finalen vil i år også foregå i samfunnssalen på Sentrum Scene.

– Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. I fjor var det ordentlig bra show – alle i salen og på scenen var skikkelig gira. Siden jeg har vært med på det en gang før, har jeg enda høyere forventninger til showet i år, sier hun og legger til:

– Jeg skal bare gå på den scenen og nyte det. Når man først er i gang, går tiden veldig fort.

– Vi må snakke om mobbing

Også i år drømmer Julie om førsteplassen:

– Det å få nå ut til hele verden med mitt budskap hadde vært helt fantastisk. Selv om jeg kjempet mot mobbing i fjor, er det ikke sånn at den kampen er ferdig. Jeg opplever mange sier at «mobbing har alltid vært og kommer alltid til å være», man da tenker jeg man er en del av problemet. Mange holdninger var godtatt før, som i dag ikke er greit lenger. Jeg tror at en holdningsendring også kan skje med mobbing. Verden kan bli et bedre sted og vi kan få slutt på mobbing hvis alle er med på det.

– Jeg har også fått positive tilbakemeldinger på hjertesaken min av folk som følger med meg. De sier at de kjenner seg igjen i det jeg forteller, som bekrefter at det er mange som har blitt mobbet. Jeg mener det er viktig å snakke om det, så kjenner man seg ikke så alene om det.