Det er sol og sommer i Oslo. Det er mange ting man kan nyte i byen i disse dager, som et forfriskende bad, pølser fra engangsgrillen eller en kald pils på et av byens mange utesteder. Om man derimot ønsker å nyte denne pilsen i en av byens parker, kan det ende hos politiet.

Det er nemlig forbudt i Norge å nyte alkohol i parker, selv ikke om man drikker med måte. Gitt at det sjelden blir kaos av at folk tar seg en drink til grillmaten, har politiet ofte sett gjennom fingrene når noen drikker fredelig og rolig i en park. Dette kan det nå bli slutt på. I Khrono kunne vi den 11. august lese at politiet i Bergen kom til å senke terskelen for å skrive ut bøter for offentlig alkoholbruk. Dette er en type overformynderi som jeg håper ikke kommer over fjellet til vår by og vår bydel.

Nå som fadderukene sparkes i gang og studenter fra hele landet møtes i Oslo for å stifte bekjentskaper i fadderukene, unner vi i Unge Høyre dem å gjøre dette i de mange flotte parkene vi har her i byen. De færreste studenter har råd til å besøke utestedene hyppig, og da kan en kveld i parken være et hyggelig alternativ. Voksne mennesker bør kunne bestemme selv om de ønsker å ta seg en pils i parken, uten å risikere å bli kastet ut av politiet eller bøtelagt. Byen er tross alt til for å brukes, også om kvelden over en kald øl.

Noen av de største motstanderne av pils i park, Kristelig Folkeparti, liker å skyve barna foran seg i kampen mot fenomenet. For meg fremstår dette som et merkelig argument, da studentene ofte nyter alkohol i parkene i tider på døgnet da barn ikke oppholder seg i parkene, men hjemme, kanskje allerede til sengs. Da er det bedre om festen eller ølen tas ute i parken, enn i naboleiligheten der den både er til sjenanse og irritasjon Skulle det allikevel ta helt av, har vi lover som forbyr den slags, alkoholisert gjerningsperson eller ikke.

Såfremt man ikke er til bry for andre håper jeg bydelens studenter og andre myndige borgere får nytt sensommeren i de flotte parkene våre, enten de vil drikke Pepsi eller pils.