Nå er det ikke lov å parkere på strekningen Vogts gate mellom Biermanns gate og Torshovgata. Det melder Aftenposten.

Forbudet kommer etter at trikkene har hatt store problemer med fremkommeligheten på grunn av feilparkerte biler etter det store snøfallet, noe som igjen har forårsaket forsinkelser.

Dette forbudet skal vare frem til 27. mars, ifølge Bymiljøetaten. Tilsvarende parkeringsforbud blir også innført andre steder i Oslo, deriblant i Bogstadveien og Hegdehaugsveien.

– Det er ikke bra for oss i det hele tatt. Vi er veldig avhengige av at gaten er tilgjengelig for dem som kommer med bil. Tidligere har man stengt parkeringen for en dag og fjernet snøen. Dette burde også gått an nå, sier Jon Annar Berntsen, daglig leder i Majorstuen og Bogstadveien næringsforening til Aftenposten.

Byråd for miljø- og samferdsel, Sirin Stav (MDG), sier til avisen at hun skjønner at dette medfører ulemper for enkelte.

– Men dessverre må vi regne med mer slik ekstremvær fremover som følge av klimaendringene, skriver Stav i en e-post, og avviser at det vil være mulig å fjerne snø fort nok til å sikre parkering og fremkommelighet for trikken.