NYDALEN: Etter en 4. plass i Miss Norway 2021, var ikke Julie Børresen (22) ferdig med missekonkurransen – nå gjør hun comeback og er klar for semifinale.

– Da jeg gikk av scenen i fjor, kjente jeg at jeg ikke var ferdig - jeg hadde fortsatt mer å gi. Likevel måtte jeg gå noen runder med meg selv for å ta avgjørelsen, spesielt med tanke på at jeg har begynt på masterstudie på BI, som kommer til å kreve mye arbeid.

– Men så bestemte jeg meg for å kjøre på en gang til og se hvordan det går.

Det ble en stressende opplevelse for Børresen; hun ble tatt ut som deltaker kun fire dager før semifinalistene ble valgt ut.

– Jeg måtte bare hive meg rundt, samle sammen noen bilder fra i fjor, og håpe på det beste. Heldigvis ble jeg tatt med.


Hjertesakene nådde ut

Børresen hadde en god opplevelse av konkurransen i fjor - spesielt fordi hjertesakene hennes nådde ut til mange mennesker.

– I fjor nådde jeg ut til mange med historien min om mobbing, hvorfor det er en hjertesak for meg, og hvorfor jeg ønsker å bidra til et mer åpent og inkluderende samfunn.

– Spesielt etter to år med korona, hvor folk har sittet hjemme og kanskje ikke hatt det så bra, tror jeg det er viktigere enn noen gang å ta vare på de vi har rundt oss og være snille med hverandre.

Børresen forteller missekonkurransen også er en måte å bli kjent med nye mennesker på.

– Det var flott å bli kjent med de andre deltakerne og få seg venner fra hele landet. Vi som var med i fjor holdt kontakten gjennom hele konkurransen, og snakker fortsatt nå i etterkant.

– Gjennom Miss Norway har jeg truffet så utrolig mange flotte og forskjellige folk. Det er alltid noe man kan lære av andre mennesker, så jeg er glad jeg har fått muligheten til nettopp det.

Også gjennom frivillighetsarbeidet fikk hun knyttet kontakter. Der var det spesielt en lærdom hun tok med seg videre:

– Mange som jobber som frivillig har selv ganske tøffe historier. Jeg syns det er veldig inspirerende å se at de som ikke har det så lett, likevel klarer å finne energi og overskudd til å hjelpe andre. Da tenker jeg at det er noe vi alle kan klare.


– Skal gjøre mitt beste

Den 30.april arrangeres semifinalen. Børresen er både spent og klar:

– Jeg kom jo på 4.plass i fjor og var ikke langt unna seier. Jeg har jo en liten fordel med tanke på at jeg har erfaring fra i fjor. Men det viktigste er ikke å vinne, men å delta og gjøre sitt beste.

Børresen trekker frem at støtten fra venner og familie har vært viktig for henne gjennom konkurransene:

– Jeg la ned veldig mye arbeid og engasjement i konkurransen i fjor, så de har skjønt at det er veldig viktig for meg å være med. At de er såpass støttende og heier på meg er helt fantastisk. Det hadde blitt veldig tungt om de ikke var det, når dette er noe jeg virkelig vil.