Lurer du på hvor du skal stille opp for å se flagget heises mens korpset spiller nasjonalsangen? Eller hvor du kan kjøpe pølser, is, lodd og kaker etter barnetoget? Her har vi samlet informasjon om hva som foregår i bydelen på 17. mai.

Vet du om et arrangement vi ikke har nevnt her? Send gjerne en e-post, så oppdaterer vi fortløpende.

SEND OSS DINE BILDER! Vi lager 17. mai-album, og vil gjerne ha med dine blinkskudd. Send inn til tips@sageneavis.no, på Facebook eller tagg oss med #sageneavis på Instagram.

Barnetoget starter klokken 10:00 fra hovedporten til Akershus festning, og avsluttes på Rådhusplassen rundt 13:30. Det er 130 skoler med i barnetoget og våre lokale skoler går som følger: Nordpolen skole er nummer 63, Bjølsen skole er nummer 64, Sagene skole er 115, Lilleborg skole er nummer 116 og Fernanda Nissen er 117. Merk at rekkefølgen kan endres!

Klikk deg inn på Oslo kommunes nettside for å finne barnetogets rute

Torshovparken

08:00: Kransnedleggelse ved statuen av Fernanda Nissen. Taler ved koordinator Farrah Ghazanfar i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Sagene skole

08:00-08.30: Flaggheis og flaggsignal v/skolemusikken og Sagene Janitsjar som spiller «Ja, vi elsker». Rektor ønsker velkommen, hilsen fra FAU-leder og tale for dagen ved elevrådsleder.
15:00-17.00: Det blir salg av kaker, pølser, is og brus, lotteri, leker og underholdning fra utescenen. Korpset spiller, koret synger og elever opptrer!

Lilleborg skole

08:00: Flaggheis, korpset spiller «Flaggfanfare« og «Ja, vi elsker»
09:45: Samling i skolegården. Korpset spiller, elever fra 2. trinn synger og taler ved rektor og elevrådet.

Sagene Avis kjenner foreløpig ikke til et eventuelt program på Lilleborg skole etter barnetoget. Vi oppdaterer når dette er klart.

Nordpolen skole

09:30: Flaggheising, korps og tale for dagen.
12:30: Arrangement i skolegården med kafé, tale og leker.

Fernanda Nissen skole

10:00: Koret synger «Tenk at nå er dagen her» og «17.mai er jeg så glad i». Taler ved rektor og elevrådsleder. Allsang med første vers av «Norge i rødt, hvitt og blått» og 1. til 3. vers «Ja, vi elsker».
13:30-15:30: Feiring i skolegården med salg av mat og drikke, og aktiviteter for barna

Bjølsen skole

07:50: Parade, flaggheising, musikk fra skolekorpset og tale for dagen i skolegården.

14:30-16:30: Det blir salg av mat, kaker, is og drikke. Det arrangeres også leker og aktiviteter. Det blir loddsalg med mange fine premier.

Sagene Seniorsenter

09:30-15:00: Det blir feiring i kafeen, i Treschows gate 2A. Serveringen består av blant annet pølser, karbonadesmørbrød og bløtkake.

Sagene Frivilligsentral

13:00-15:00: Tradisjon tro feirer de 17. mai på Frivilligsentralen med salg av pølser, is, brus, bløtkake og kaffe. Det blir allsang og tale for dagen blir holdt av sokneprest Knut Rygh.