VOLDSLØKKA: Stadig flere oppdager at en elsykkel kan gjøre livet litt enklere. Men det er ikke bare bare å sette seg på en elsykkel og suse avgårde, spesielt ikke hvis det er en stund siden sist man syklet.

I fjor gjennomførte Syklistenes Landsforening en undersøke i samarbeid med blant annet Pensjonistforbundet, som viste at interessen for elsykkelkurs er stor.

Derfor ble det denne uka, i samarbeid med Oslo kommune, arrangert kurs for dem over 60 år på Voldsløkka.


- Mange kommer seg opp av sofaen

Det ble gjennomgått trafikkregler for syklister, tekniske krav til elsykkel, presentasjon av ulike modeller, og enkel utprøvning, sykkelløype med kjegler og sykkeltur.

Det er instruktører Heidi Tovdal og Øyvind Wold fra Syklistenes Landsforening som geleider syklistene rundt omkring på Voldsløkka mens Sagene Avis er innom.

- Noen har prøvd før, andre har aldri sittet på en elsykkel, sier Wold.

Oslo kommune vil gjerne at eldre skal sykle mer. Wold håper de blir trygge og syns det er moro, slik at de skaffer seg en elsykkel selv og sykler i det daglige.

- Sykling gir mosjon og en helt annen rekkevidde. Mange kommer seg opp av sofaen og ut fordi det er så gøy!


Elsykkelsmilet

Dette er første gang foreningen har elsykkelkurs for eldre.

- Dette er nytt for oss. Men målet er at de skal få kjenne på tryggheten, forteller Tovdal.

Så tilbake til dette spesielle smilet, da. Hva er egentlig det for noe?

- Har du hørt utrykket elsykkel-smilet? Det er smilet som kommer når du sitter på en elsykkel, det er et ekstra bredt smil!

Gerd Vandeskog er en av deltakerne på kurset, og hun storkoser seg med sin første opplevelse på elsykkelen.

- Det er veldig moro, det er like før jeg går og kjøper meg en elsykkel. Jeg bor i sentrum, så sånn sett er sykling en fritidssyssel, sier hun og fortsetter:

- Det virker som om dette er lett å lære seg. Og det viktigste er at det er gøy. Jeg kommer i hvert fall aldri til å sykle på en vanlig sykkel igjen!


Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!