De «fleste» har vel sett Haisommer og E.T. på TV opp gjennom årene. Kanskje du også så dem på kino i 1975 og 1982? Til helgen kan du få et gjensyn med Steven Spielbergs klassikere når de gjør sin IMAX-debut:

– Spielberg har nesten vokst opp på kino, han brukte det som sitt tilfluktssted i barndommen. Han har alltid vært opptatt av å ha filmene sine på det store lerretet. Og nå skal han få filmene sine på Norges største lerret, i IMAX-salen, forteller Tony Fjærgård og Knut Fosser Martinsen ved Odeon Oslo.

Håper på kinoentusiasme

Begge er enige i at det er veldig kult å kunne invitere nye generasjoner inn for å se filmene «alle» har hørt om.

– Det er veldig gøy! Det var spesielt E.T. jeg så da jeg var liten. Jeg har mange kule minner fra den filmen. Og dette er klassikere alle har hørt om, det er et privilegium å få vise disse til folk. Jeg håper det vil gi masse kinoentusiasme! sier Fosser Martinsen før Fjærgård fortsetter:

– E.T. var en av de første filmene jeg så på kino. Det blir moro å se den sammen med mine barn nå.

De lover at gjestene vil bli tatt ekstra godt vare på denne dagen. Filmene blir introdusert og man skal ikke se bort ifra at det vil trekkes en og annen premie i salen, også.

Det vil også være mulig å ta med seg en øl fra baren og inn i salen under Haisommer:

– Kanskje man ikke blir like redd med et par øl først, sier Fjærgård og flirer.

– Ikke mange filmer som er like populære over 40 år senere

E.T. fyller 40 år i år, og det er 47 år siden Haisommer kom på kino. Fjærgård og Fosser Martinsen påpeker at det ikke er mange filmer som er like populære så mange år etter:

– Haisommer var en pionér-film. Den startet bølgen av skrekkfilmene som kom på 70-, 80- og 90-tallet. Det starter med ungdommer rundt bålet og hyggelig stemning, så drepes de en etter en. Nesten alle filmene kan relateres til hvordan den er bygget opp. Spielberg har satt standarden, det kan man ha i bakhodet når man ser disse filmene, sier Fjærgård.

De håper på fulle kinosaler på begge filmene til helgen:

– Det er ikke ofte man får muligheten til å se disse på kino! Vi satser på en nostalgi-følelse, sier de til lokalavisa.

LES OGSÅ:

Les også

Mild, snill og pønk som faen: – I Sverige kalte de oss Norges farligste band. De misforsto litt

Les også

Jon og André har laget over 370 tryllestaver: – Det handler om naturbevissthet

Les også

Fra trikkestall til næringsliv: Se de gamle bildene av Sagene ring og vognhallene