Over 140 talentfulle fotballspillere i alderen 14-16 år var denne uken samlet i Porsgrunn for å delta på Equinor Talentleir.

Leon Dahlstrøm, Isak Brekke Sjøblom og Mikkel Wennberg Lindbäck fra Skeid er blant de unge og lovende utøverne som fikk muligheten til å konkurrere mot de beste og vise seg verdig landslagsspill.

– Det betyr veldig mye, blant annet at jeg blir sett på som et av de største talentene i Norge. Det å få teste seg mot andre på samme nivå tror jeg blir god læring, sier Isak Brekke Sjøblom i en pressemelding.

Lagkameraten Mikkel Wennberg Lindbäck er av samme oppfatning. Han har spilt fotball siden han var liten.

– Det er veldig kult å få den bekreftelsen om at du regnes som et av de beste talentene i landet, og å få matching mot de beste, sier han.

Fra Equinor Talentleir til verdenstoppen

Selv om de unge talentene har vidt forskjellige bakgrunner, har de én ting til felles; alle har store ambisjoner innen fotballen. Leon Dahlstrøm drømmer om å en dag vinne Champions League med Barcelona. Det krever målbevissthet og dedikasjon, noe midtbanespilleren er fullstendig klar over. Under leiren har han jobbet med å forbedre seg.

– Jeg har fokusert på å jobbe i hullene mellom ledd.

At mange av dagens store spillere har fått sitt gjennombrudd i forbindelse med Equinor Talentleir og Landslagsskolen, som blant annet Premier League-stjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, er til stor inspirasjon for fotballspirene fra Skeid.

− Det viser at jeg ikke er så langt unna som man kanskje tenker, men det er nå den virkelige jobben starter, sier Sjøblom.

Og kanskje er det nettopp en av dagens leirdeltakere som i fremtiden presenteres som utenlandsproff.

− Vi er stolte over å se at tidligere deltakere på Equinor Talentleir nå er helt i toppen internasjonalt. Equinor Talentleir og Landslagsskolen har som mål å inspirere ungdommene til å ta nye steg. På arenaer som dette får man konkurrere daglig mot de aller beste og samtidig vise seg frem for mulig landslagsspill. Vi håper at spillerne fra Skeid motiveres til å yte det lille ekstra, og kanskje er det de vi ser i en av de store internasjonale klubbene i fremtiden, sier Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinors sponsorprogram Morgendagens helter, i pressemeldingen.

Store fotballdrømmer

Resultatene for aldersbestemte landslag de siste årene har vært gode. Dette viser at det drives godt talentarbeid i landet om dagen, og den gode jobben gjøres både ute i klubbene og på samlinger som dette. Det er NFF fornøyd med.

− Norges U-landslag i alle årsklasser klatrer på rankingene, og vi gleder oss over å se resultater av arbeidet vårt med neste generasjon A-lagsspillere. Guttene fra Skeid og resten av deltakerne på Equinor Talentleir viser profesjonalitet, x-faktor og en sult etter å prestere. Det er en glede å trene dem, og vi har stor tro på at flere av disse unge talentene vil sette sitt preg på den internasjonale arenaen i fremtiden, sier Håkon Grøttland, Leder for spillerutvikling i NFF.

Lindbäck beskrives som en spiller med god pasningsfot og nærteknikk. Den lovende spilleren drømmer om å en dag spille i utlandet og i de største klubbene i verden. På veien dit er det mange andre enn han selv som spiller en viktig rolle.

– Jeg ser opp til Frenkie de Jong, sier han.

Equinor talentleir for gutter 2022

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år
  • Arrangeres fra 25.-29. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag
  • Øverste nivå i Norges Fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag

Spillere fra Oslo

Spiller

Klubb

Magnus Stær-Jensen

Grorud IL

Wahib Fadil

Hasle/Løren IL

Joachim Prent Eckbo

Nordstrand IF

Leon Dahlstrøm

Skeid

Isak Brekke Sjøblom

Skeid

Mikkel Wennberg Lindbäck

Skeid

Jesper Renhusløkken

Vålerenga

Emin Pajic

Vålerenga

Axel Tunsjø

Vålerenga

William Osnes Ringen

Vålerenga

Adrian Kurd Rønning

Vålerenga

Mostafa Said Navid Najafzadeh

Vålerenga

William Silfver Ramage

Vålerenga