Linnea og Kathinka er to ungdomselever som starter i tiende etter sommeren. De forteller at ungdomskolen ikke var så ille som alle lærerne på barneskolen hadde fortalt. Du får god veiledning av ungdomsskolelærerne om hva som er lov, og ikke lov.

Anmerkninger skal egentlig ganske mye til å få, og hvis du får over 10 kan du få nedsatt oppførsel, men det kommer an på alvorlighetsgraden på hva du har gjort.

Skulker du mye vil det bli dokumentert som fravær på vitnemålet ditt, fordi du ikke sier ifra til lærerne. Hvis du sier ifra om at du ikke kan komme på skolen, blir det dokumentert som annet fravær, som ikke vil komme på vitnemålet.

Noen ting som kan være lurt å fokusere på er standpunktkarakterene. Standpunkt betyr at de vil stå på vitnemålet ditt i tiende. Som kan ha en viktig rolle i livet ditt. I åttende, niende, og tiende vil du definitivt kjenne at dette ikke er barneskole mer.

Ting er mer seriøst, og du må skjerpe deg litt mer. Dette kan virke skremmende, men du komme til å bli vant til det. Noe som kan være litt gøy med ungdomskolen er at du får tilbakemelding på arbeidet du gjør. Da før du vite litt mer hva du er god på, og hvordan du ligger an. Dette kan hjelpe deg med å kanskje vite hva du liker best, og vite hva du mestrer.

Et lite ekstra tips kan være å øve litt på youtube med tasting på pc. Denne maskinen skal du skrive mange tekster på, så det er bare å starte og øve.