(Avisa Oslo) Eiendom Norge la onsdag fram boligtallene for desember. De viser at boligprisene steg med 0,1 prosent i Oslo.

Det er likevel 0,3 prosentpoeng lavere enn det som er normalt for måneden. For hele 2022 steg boligprisene i hovedstaden med 1,8 prosent. På landsbasis sank boligprisene med 0,9 prosent i desember 2022.

I november falt boligprisene i Oslo med 1,3 prosent, og sesongjustert med 0,5 prosent.

Spådd nedgang

For to uker siden gikk Eiendom Norge ut med spådommen om at boligprisene vil falle i 2023. De anslo at nedgangen vil bli størst i Oslo med seks prosent nedgang.

– Høyere rente rammer Oslo hardere enn andre byer på grunn av høye priser og gjeldsnivå. Derfor venter vi boligprisene vil falle en del her gjennom første halvår, sa administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen da i forbindelse med prognosen for boligmarkedet 2023.

Samtidig la han til:

– På lengre sikt har Oslo et boligunderskudd målt mot befolkningsveksten. Det gjør at vi venter prisene på lengre sikt skal opp igjen i Oslo, sa administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen da i forbindelse med prognosen for boligmarkedet 2023