TORSHOVDALEN: Torshovdalen Aktivitetshus ville finne ut av om det er mulig å få den samme følelsen inne, som man kan få ute i skogen.

Derfor lagde de i oktober sin egen plantevegg inne i aktivitetshuset. Ifølge Jørn Viumdal, som har skrevet boken Skoglufteffekten, kan man få til skogluft inne. Derfor fulgte prosjektet boka til punkt og prikke.

Dette er et samarbeid mellom Tiril Bryn og aktivitetshuset. Prosjektet har fått navnet «Torshovdalen møter veggen», er en del av miljøhovedstadsåret og har mottatt Grønne midler fra Bydel Sagene.

– De fleste har kjent på at det er godt å være i skogen. Der utskiller planter og trær kjemikalier, og når vi puser det inn forandres kjemien i oss. Vi blir mindre stresset og blir gladere. Man har tatt blodprøver av folk som er mye i skogen, og de viser at de har et sterkere immunforsvar, sa Tiril Bryn til lokalavisa i oktober.

- Nå skal vi få både bedre luft og humør

Samtidig satte de i gang med å lage en informasjonsfilm, og nå er den klar for å inspirere andre til å gjøre det samme (ekstern video):


Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!