SAGENE: I midten av september fikk Sagene skole endelig et stort skolekor.

Birgitte Elfving i korstyret sier responsen fra foreldrene har vært svært god. Det er tydelig at et skolekor har vært savnet, forteller hun.

– Vi føler dette var god timing for et skolekor, nå etter pandemien. Det har vært veldig god påmelding og positiv respons. Foreldrene forteller at barna kommer hjem etter øvingene og bare synger og synger!

En kulturgruppe under FAU har tenkt på dette i mange år, og de startet arbeidet med å etablere koret tidlig i 2021.

– Det har vært mye å få på plass, med finansiering og alt. Vi har søkt støtte, vi vil ha lav kontigent for å få med flest mulig av barna, fortsetter Elfving.

Vil vise seg frem i bydelen

Hun kjenner til at skolen har hatt en mindre sanggruppe tidligere, som ble avviklet i 2015. Men dette er skolens første store kor, etter det hun kjenner til.

Planen fremover er å ha en konsert ved juletider, og en større i sommer med band i Sagene festivitetshus.

– Så vil vi, når vi har kommet i gang, være med på ulike arrangementer i bydelen for å vise oss frem.

Skolekoret øver hver mandag ettermiddag. Det er ca. 40 elever som er påmeldt, fra 1. klasse og oppover. Koret er for alle barnetrinnene, men det er flest elever fra 1. og 2. trinn som er påmeldt.

– Vi oppfordrer flere eldre barn til å melde seg på, sier Elfving.

– Vi elsker å synge!

Sagene Avis stikker innom en øvelse for å se hvor gøy barna nå har det etter skoletid.

Aurora (6), Jenny Lou (6), Hedda (6), Lisa (7), Elias (7) er 1. og 2. klassinger, og øver i den første gruppa fra klokken 15-15.45.

De forteller ivrig at de er med i koret fordi de, selvfølgelig, liker å synge, og for å møte nye venner. Noen av dem har også stått på scenen før.

– Vi elsker å synge! sier de og låttitlene kommer trillende når de får spørsmål om hvilke som er favorittene: Mamma Mia, Vivaldis Fire årstider, Syng ut!, Hva heter du, da? og Jeg vil bygge meg en gård.

Dirigent Åshild Bergill Hagen er musikkpedagog og sanger. Hun setter musikkglede høyt på planen for koret:

– Det er viktig for meg å ha mye forskjellig, både tradisjonell barnemusikk og litt fra for eksempel MGP jr. Vi har også sangleker for å bli kjent med barnas stemmer. Det viktigste er at de har det gøy når de synger og blir kjent med ulik musikk.

Victoria (8) og Leonie (8) koser seg på korøving. De tilhører gruppen med de eldste barna, fra 3. trinn og oppover, som øver fra klokken 16-16.45.

– Jeg liker å synge. Jeg meldte meg på fordi jeg tenkte det ville være gøy, sier Leonie før Victoria legger til:

– Jeg har sunget masse før!


Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!