Meny Bjølsen åpnet igjen i dag, 7. juli, etter å ha vært stengt for totalrehabilitering i fem uker. Mange kunder stilte seg opp for å se snorklipping, få et stykke marsipankake og endelig få handle i nærbutikken sin igjen.

– Vi har gjort om layouten, nå er det en ekte gourmet-butikk. Det innebærer de beste råvarene og utvalget. Ferskvarelinja er det som skiller oss fra konkurrentene, sier ferskvaresjef Stian Rusten til Sagene Avis.

Også kjøpmann Rune Berg er storfornøyd med sin «nye» butikk. De har pusset opp alt fra gulv til tak og har også fått klimanøytralt kuldeanlegg. De tok over lokalene etter Ica Maxi for ti år siden, og det har ikke blitt gjort noe her siden da, forteller han.


– Nå satser vi mer på ferskvarer. Vi skal være områdets nummer én på det! Vi har fokus på norske varer – tørrvarer, ferskvarer, juice fra Vestlandet og ost fra nord til sør. Vi har fått inn Metervare, den mest lokale leverandøren vår, de holder til på Sinsen. De er en leverandør vi har pushet helt fra starten.

Meny Bjølsen har også fått en egen sushiavdeling i butikken. Denne driftes ikke av Meny, men er et butikk i butikk-konsept med SushiTake.

– Det er et kult og ganske nytt konsept, det er ikke mange som har det. Det er hard sushi-konkurranse i nabolaget her, det ofte lengre ventetid enn det burde være. Så dette har et stort potensial, fortsetter ferskvaresjef Rusten, som bor i nabolaget.

Han er også stolt av fiskedisken, fortsetter han:

– Vi må opprettholde det å ha en god fiskebutikk i nabolaget, etter at Laksen Fisk og Vilt stengte.