BJØLSEN: Olsengården borettslag har hatt en turbulent vår i avgjørelsen om de får installere solcellepanel på taket sitt eller ikke. Torsdag 25. juni kom det en gladnyhet til borettslaget i kampen om monteringen.

Plan- og bygningsetaten (PBE) har tidligere avslått søknaden for batteri- og solanlegg i borettslaget, grunnet estetisk hensyn knyttet til kontrasten mellom eksisterende takstein og solcellepanelene. Prosjektet er støttet av Klimaetaten i Oslo kommune og Enova med over to millioner kroner.

Byråd for byutvikling, Arild Hermstad (MDG), har skrevet følgende i et brev til PBE:

– Det vises til ovennevnte sak hvor Plan- og bygningsetaten har gitt avslag på søknad og hvor avslaget er påklaget. Jeg mener det må kunne tillates solceller i dette tilfellet og ber Plan- og bygningsetaten gi tillatelse til tiltak så raskt som mulig, skriver Hermstad.


En nyhet mange gledes over

Både nesteleder av Sagene bydelsutvalg Jørgen Foss (Ap) og adminsterende direktør for NBBL (Norske Boligbyggelags Landsforbund) Bård Folke Fredriksen, er glad for utviklingen i saken.

– Dette viser at sunn fornuft kan seire! Jeg håper virkelig Sagene kan være en foregangsbydel når det kommer til solceller. Vi trenger flere prosjekter slik som dette i Olsengården. Jeg håper flere borettslag hiver seg på og går i gang med å anlegge solceller på takene i vår bydel, sier Foss.

– Jeg er glad for at byråden lyttet til oss, og beordret PBE til retrett i saken, sier Foss.

– I dag er vi bare glade. Byrådet har sendt et brev til Plan- og bygningsetaten der de ber om at solcellene Olsengården borettslag har søkt om gis tillatelse så fort som mulig. Det er bra av byrådet, og jeg håper dette betyr at andre borettslag og sameier som søker om solceller får en positiv behandling, sier Fredriksen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!